Turan'dan Meclis Başkanlığı Yorumu - Son Dakika
Yerel

Turan'dan Meclis Başkanlığı Yorumu

Turan\'dan Meclis Başkanlığı Yorumu

TBMM 27. Meclis Başkanı’nı seçti.

23.11.2015 13:04

TBMM 27. Meclis Başkanı'nı seçti. AK Parti Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, meclis başkanlığı seçimini, yeni anayasa ve başkanlık tartışmalarını değerlendirdi.

AK Parti'nin adayı İsmail Kahraman'ın 3. turda meclis başkanı seçilmesini değerlendiren Turan, "Kahraman uzun yıllar siyaset yapmış, akademi, sivil toplum tecrübesi olan bir isim. Yeni anayasa tartışmalarının gündeme geleceği bu dönemde tecrübesiyle önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Kahraman'ın abilik vasfıyla zor dönemlerde meclisteki gerginliği azaltacak, suhulet içerisinde bir meclis yöneteceğini düşünüyorum" dedi.

Muhalefet partilerini yeni anayasa konusunda ön yargısız, kırmızı çizgi koymadan sürece davet eden Turan "Masaya oturursunuz, bütün konular konuşulur. Henüz masaya oturmadan keskin bir pozisyon almanın doğru olmadığını düşünüyorum. Milletin CHP, MHP ve HDP'den de yeni anayasa beklentisi var. Muhalefetin toplumun taleplerini doğru okuyarak elini taşın altına koyması lazım. Egoyla, kişisel kaprislerle, ideolojik yaklaşımlarla bu iş olmaz. Geçen dönemden bir anayasa tecrübemiz var. En azından üzerinde uzlaşılan 60 maddenin meclise gelmesini ısrarla istedik. Maalesef bir karşılık bulamadık. Bunun artık geride kalması lazım" dedi.

Başkanlık sistemi tartışmalarına da değinen Turan, "Parlamenter sistem çoğu zaman tıkanıklıklar doğurdu. Bunun en son örneği 7 Haziran'dı. %41 oy alan parti hükümet kuramadı. Biz güçler ayrılığı, istikrar ilkeleri üzerinden vatandaşa dokunan bir sistem olarak Başkanlık sistemini öneriyoruz. Muhalefetin ise şahıs takıntısı var. İddia ediyorum, cumhurbaşkanımız Erdoğan ben aday olmayacağım desin, bugün başkanlık sistemini desteklerler. Başkanlık sistemi bizim parti olarak ilk günden beri savunduğumuz bir öneri. Bunu objektif bir zeminde tartışmalıyız. Tek adam tartışmaları, rejim tartışmaları üzerinden bu konuyu değerlendirmek doğru olmaz" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turan'dan Meclis Başkanlığı Yorumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement