Türkiye Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği - Son Dakika
Yerel

Türkiye Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen Türkiye Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği'nin Kayseri finali sona erdi.

11.06.2015 15:54

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen Türkiye Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği'nin Kayseri finali sona erdi.

Kadir Has Kongre ve Spor Merkezinde düzenlenen şenlikte, "Yağ satarım" oyununda birinciliği Kocasinan Avukat Ahmet Ulucan İlkokulu, ikinciliği Bahçeşehir Koleji, üçüncülüğü Melikgazi Sema Yazar İlkokulu kazandı.

"Mendil kapmaca" oyununda İncesu Atatürk İlkokulu birinci, Develi Seyrani İlkokulu ikinci, Kocasinan Ahmet Paşa İlkokulu üçüncü oldu.

"Tombik" oyununda Develi Atatürk İlkokulu birinciliği, Tomarza Atatürk İlkokulu ikinciliği, Talas 75. Yıl Rezzan Has İlkokulu üçüncülüğü elde etti.

Ortaokullar "Kaleli yakan top" oyununda birinci Talas Fatma Zehra Dülgeroğlu Ortaokulu, ikinci Tomarza Yatılı Bölge Okulu, üçüncü Pınarbaşı Hasan Tahsin Altınor Ortaokulu oldu.

Liseli kızlar "Kaleli yakan top" oyununda İncesu İmam-Hatip Lisesi birinciliği, Yahyalı M. Koyuncu Fen Lisesi ikinciliği, Talas Şehit Nuri Sağır Anadolu Lisesi üçüncülüğü kazandı.

Bu oyunun erkekler kategorisinde de Melikgazi Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi birinci, Yeşilhisar Anadolu Lisesi ikinci, Yahyalı Mesleki ve Teknik Lisesi de üçüncü oldu.

Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı ve İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, dereceye giren okullara kupa ve madalya verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement