Türkiye'nin Gazileri Türkiye'nin Tek Gazi Şehri ile Buluştu - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Gazileri Türkiye'nin Tek Gazi Şehri ile Buluştu

Türkiye\'nin Gazileri Türkiye\'nin Tek Gazi Şehri ile Buluştu

Türkiye Muharip Gaziler Derneği'nin 81 ilinde bulunan "Şube Başkanları Meclis Toplantısı" Gaziantep'te gerçekleşti.

25.10.2013 09:06  Güncelleme: 09:21

Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şehitkâmil ve Şahinbey Belediyelerinin katkılarıyla, Muharip Gaziler Gaziantep Şubesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen gezi turu ve meclis toplantısı Bakırcılar Çarşısı gezisi ile başladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin restore edip hizmete kazandırdığı Kale Çevresi ve Kültüryolu ile devam eden gezinin birinci gününde gaziler programlarını Elmacı Pazarı'nı, Karayılan'ın mezarını ziyareti, Şehitler Derneği ziyareti ve şehir turu ile tamamladılar.

Gaziantep programının ikinci gününe şehitliği ziyaret edip dua okuyarak başlayan grup, daha sonra Zeugma Mozaik Müzesi'ni, Bayazhan Kent Müzesi, Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Medusa Cam Müzesi, Kendirli Gazi Kültür Merkezi, Atatürk Anı Müzesi ve Bey Mahallesini gezdiler.

Gaziantep'in tarihi dokusuna ve özellikle Kendirli Gazi Kültür Merkezi'nde izlenen Atatürk'ün Gaziantep'e gelişi ve halka sesleniş konuşmasına hayran kalan gaziler, izledikleri sunumu uzun süre alkışladılar. Daha sonra Atatürk'ün Anı Müzesi'nde Atatürk'e ait eşyaları da görme imkânı bulan Türkiye'nin gazileri, buraya da hayran kaldıklarını söylediler.

Gezi esnasında bol bol fotoğraf ve kamera çekimi ile Gaziantep'in güzelliklerini ölümsüzleştiren gaziler, serbest zaman diliminde ise Gaziantep'e özgü hediyelik eşya alış verişi yaptılar.

Toplantının ve gezinin üçüncü gününde Şehit Şahinbey'in mezarını ziyaret eden gaziler, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hayvanat Bahçesi ile Botanik Bahçesi'ni de gezdiler. Gaziler, toplantının sonunda öğleden sonra Şanlıurfa'ya hareket ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Gazileri Türkiye'nin Tek Gazi Şehri ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement