Türkiye'nin İlk 'Şarkı Sergisi' Büyük İlgi Gördü! - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin İlk 'Şarkı Sergisi' Büyük İlgi Gördü!

Türkiye\'nin İlk \'Şarkı Sergisi\' Büyük İlgi Gördü!

Y.Ö.K.Ş ŞARKI SERGİSİ "Albüm Lansmanı" 19-21 Eylül Karaköy Külah'ta Gerçekleşti!

22.09.2014 08:30  Güncelleme: 08:34

2 sene önce "şarkı çizip resim çalan bir topluluk" olarak hayatımıza giren "Yok Öyle Kararlı Şeyler" ilk profesyonel albümlerini geçtiğimiz 23 Nisan'da Funorg etiketiyle yayınlamıştı. Gündelik temalı, mizahi konseptli, yeri geldiğinde çok ciddi mesajlar da içeren, her dinlediğimizde başka bir yönünü keşfettiğimiz şarkılar üreten grup, Türkiye'de bir ilke imza attı. Y.Ö.K.Ş , sarılınca geçecek mevzular ile günümüzde sıkça karşımıza çıkan "Nefret Söylemi" jargonuna alternatif bir çözüm getirirken, solda bekleyen yürüyen merdiven teyzesine de sitemlerini dile getiren bir topluluk.

Indie Rock müziğe yerel uyarlama getiren YOK ÖYLE KARARLI ŞEYLER, yeni albüm lansmanını farklı bir konsept ile geçtiğimiz günlerde Karaköy Külah'ta gerçekleştirdi. 19 Eylül'de üç günlüğüne kapılarını açan ve çok sayıda basın ve davetlinin katılım gösterdiği şarkı sergisi, Türkiye'nin ilk 'şarkı sergisi' olma özelliği ve yaratıcı fikri ile de çok konuşuldu.

Alanında tanınmış illüstrasyon sanatçılarıyla hazırladıkları lansmanda katılımcılar şarkıları tablolarda izlerken, bir yandan da dinleme şansı buldular. 'Gel, gör, duy' sloganı ile gerçekleşen sergiye ilgi büyüktü.

Bu alanda bir ilke imza atan grubun vokalisti Erdem Topsakal, "Bizim için çok önemli bir gün, alışılmışın dışında, davetlilerin gözünde merak uyandıracak bir iş yapmak istedik ve başarılı olduğunu görüyoruz. Ben bu işin çok farklı yerlere gideceğini düşünüyorum. Türkiye'de hatta dünyada örneklerine rastlayacağız önümüzdeki yıllarda. Bu alanda bir ilki gerçekleştirmiş olmaktan da ayrı bir keyif duyuyoruz. Bizi yalnız bırakmayan herkese tek tek teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye'nin İlk 'Şarkı Sergisi' Büyük İlgi Gördü! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement