NYT: Türkiye, Sınırı Korumak İçin ABD'yle Görüşüyor - Son Dakika
Güncel

NYT: Türkiye, Sınırı Korumak İçin ABD'yle Görüşüyor

Kilis'in karşısındaki Azez'de El Nusra'dan 4 köy ve bir kasabayı alan IŞİD ilerliyor. New York Times'a göre, Türkiye ve ABD, Suriye sınırını IŞİD'den korumak için işbirliğini görüşüyor.

03.06.2015 07:51  Güncelleme: 11:40

Suriye'de cihatçılar arasındaki çatışmalar Türkiye sınırını tehdit ediyor. Kilis'in karşısına düşen Azez ilçesinde IŞİD ve El Kaide'yle bağlantılı El Nusra Cephesi savaşıyor. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Halep'in kuzeyinde devam eden çatışmalarda IŞİD'in El Nusra'nın kontrolündeki dört köy (Soran, Savran, Bilid ve Bulgarat) ve bir kasabayı ele geçirdiğini belirtti.

IŞİD aynı zamanda Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşısında, Türkiye'ye en önemli geçiş noktalarından olan Es-Selame Sınır Kapısı'nı ele geçirmek için saldırı başlattı.

ÖSO VE EL NUSRA BERABER

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile El Nusra güçleri lojistik açıdan stratejik önemdeki Azez ve Es-Selame'yi ele geçirmek isteyen IŞİD'e karşı ortak hareket ediyor. İdlib ve Halep'ten ÖSO ve El Nusra güçleri takviyeye geldi. DHA, iki günde 350 kişilik bir takviyenin geldiğini belirtti.

KİLİSTE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Çatışmaların tedirginliğe yol açtığı sınır hattındaki Kilis'te güvenlik önlemleri artırıldı. Kilis'ten patlama sesleri duyulurken, sınırın öbür tarafından yükselen dumanlar da görülüyor. PYD'nin denetimindeki Efrîn Kantonu Savunma Konseyi Başkanı Ebdo İbrahim, IŞİD'in almak istediği sınır hattındaki Azez kasabasındaki sivilleri korumak için YPG/YPJ güçlerinin Özgür Suriye Ordusu taburları ile beraber bölgeyi savunmaya hazır olduklarını açıkladı.

ABD'Lİ YETKİLİ: TÜRKİYE VE ABD SINIR GÜVENLİĞİ İÇİN ORTAKLIK GÖRÜŞMESİ YAPIYOR

New York Times (NYT) gazetesine konuşan ve adı açıklanmayan üst düzey bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Ankara ve Washington'ın sınır güvenliği için ortak hareket etmek amacıyla görüştüğünü açıkladı. Yetkili 'ortak çabanın' içeriğine ya da Amerikan hava güçlerinin nasıl bir rol oynayacağına dair ayrıntı vermedi. NYT, yetkilinin 'tampon bölge ya da uçuşa yasak bölge tesis edilmesinden çok daha azını ima ettiğini' belirtti. NYT'nin kaynağı 'herhangi bir anlaşmanın 7 Haziran'daki genel seçimlerden önce gerçekleşmeyeceğini' vurguladı. Yetkili 'birkaç aydır görüşmelerin sarsıntılı geçtiğini' açıklarken "Çok somut ve elle tutulabilir konularda ne yapabileceğimize bakıyoruz. Köktencileri sınırdan uzaklaştırmak istiyoruz. Onlarla (Türkiye) işbirliği içerisinde ne yapabileceğimize bakıyoruz." dedi.

Öte yandan bir ayda 6 bin 657 kişinin öldüğü mayıs, Suriye'de bu yılın en kanlı ayı oldu. (Kaynak: Milliyet)

NYT: Türkiye, Sınırı Korumak İçin ABD\'yle Görüşüyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel NYT: Türkiye, Sınırı Korumak İçin ABD'yle Görüşüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • guzel: Komünistlere marksist bebek katili pkk ya ölüm Allahu ekber 4 12 Yanıtla
    AZAD: sen ALLAH U EKBER ANLAMINI BİLİYORMUSUN EY ATAİST İNSANLARI SEN BURDA İSİM TAKIYON ULAN 4 2
  • OYLAR HDP YE: Geliyor geliyor kardeşlik için oylar HDP ye 9 7 Yanıtla
    vatan: Komünistler kazanamayacaktir 4 3 adını yaz: Vatan kardeşim helal olsun sana 0 1
  • FATIH TORUNU: yeni türkiye tayyipli türkiye 5 10 Yanıtla
  • Kekowa: Tutuşmalar başlamış abilerinden yardım istiyorlar :D 6 1 Yanıtla
    hainler: lan kekoş ayn-el arabı elinizdeki beş kuruşluk silahlarla mı korudunuz sanıyorsun? Gavur abilerinizi DOST ÜLKE ilan etmediniz mi? O zaman gavurlar kimin abisiydi? Kekoş işte ne anlar, kara cahil. Ayrıca burası sizin ezik isimli ırak topraklarınıza benzemez. burası TÜRKİYE CUMHURİYETİ kekoş 3 0
  • Corc: Kendi sınırımızı koruyamıyormuyuz looo bu ne gevşeklik 6 0 Yanıtla
  • MHP: artık MHP. akpnin politikalarında sıkıntıları olduğu çok bariz en basitinden hayatlarını kurtarmak için içeri alınan suriyelliler. içeri alındılar fakat başı boş bırakıldılar ve bize büyük zararlar verdiler. terör örgütünü desteklediler destekledikleri teröristler kürtleri türkmenleri katletti . sınırdaki bölge halkını kaderine terkettiler. mahkemenin yürütmeyi durdurma kararını hiçe sayarak milyarlık fuzuli kaçak saray yaptılar ve daha nicesi . 6 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement