Türklerin En Büyük 5 Derdi! İlk Sırada Yüzde 76 İle Terör Var - Son Dakika
Güncel

Türklerin En Büyük 5 Derdi! İlk Sırada Yüzde 76 İle Terör Var

Ipsos'un araştırmasına göre dünyanın en çok endişelendiği konu yüzde 38 ile işsizlik. Türkiye'de ise terörizm endişesi yüzde 76 ile ilk sırada yer alıyor. Onu yoksulluk izliyor.

27.10.2016 09:41  Güncelleme: 09:46

Ipsos 25 ülkede online olarak gerçekleştirdiği araştırmayla Türkiye ve dünyanın en büyük endişelerini sıraladı. Buna göre dünyanın en çok endişelendiği konu yüzde 38 ile işsizlik oldu. Finansal/Politik Yolsuzluklar ve Yoksulluk ve Sosyal Eşitsizlik yüzde 33'erlik oranla ikinci ve üçüncü sırayı alırken, suç ve şiddet yüzde 30 ila dördüncü, sağlık ise yüzde 22 ile beşinci büyük endişe kaynağı oldu.

TÜRKLERİN EN BÜYÜK 5 ENDİŞESİ

Türkiye'nin en büyük 5 endişesi ise terörizm, yoksulluk ve sosyal eşitsizlik, işsizlik, suç ve şiddet ile finansal/politik yolsuzluk oldu.

YOKSULLUK İKİNCİ BÜYÜK SORUN

Terörizm endişesi yüzde 76 ile ilk sırada yer alırken onu yüzde 30 ile yoksulluk ve sosyal eşitsizlik, yüzde 26 ile de işsizlik, suç ve şiddet ile finansal/politik yolsuzluklar izledi.

FRANSA 2. SIRADA

Terörizm konusunda çok endişeli diğer iki ülke ise yüzde 55 ile Fransa ve yüzde 45 ile İsrail oldu. Yoksulluk ve sosyal eşitsizlik konusunda ise en çok endişelenen ülke yüzde 57 ile Rusya olurken, işsizlik endişesini en yüksek yaşayan ülke yüzde 70 oranla İspanya, suç ve şiddet konusunda en büyük endişeyi yaşayan ülke de yüzde 74 ile Peru oldu. Finansal ve Politik Yolsuzluklar konusunda en endişeli ülke yüzde 67 ile Güney Afrika çıktı. (Kaynak: Habertürk)

Türklerin En Büyük 5 Derdi! İlk Sırada Yüzde 76 İle Terör Var

Son Dakika Güncel Türklerin En Büyük 5 Derdi! İlk Sırada Yüzde 76 İle Terör Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement