Uluslararası Mersin Bisiklet Turu Başladı - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Mersin Bisiklet Turu Başladı

Uluslararası Mersin Bisiklet Turu Başladı

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından Mersin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Mersin Bisiklet Turu başladı.

09.04.2015 15:26

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından Mersin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Mersin Bisiklet Turu başladı.

Anamur ilçesi Ören Mahallesi'nden start alan tur öncesi düzenlenen törende konuşan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, etkinliğe, 10 ülkeden 13 takım adına 125 sporcunun katıldığını söyledi. Müftüoğlu, yarışmadan elde edilecek puanların, sporcuların olimpiyatlara katılma hedefine katkı sunacağını belirtti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise düzenlenen bu etkinlik sayesinde kentin de tanıtılacağını kaydederek, "Mersin'i spor kenti yapma gayreti içindeyiz" dedi. Kocamaz, bisiklet turunun ardından tenis ve plaj voleybolu turnuvası ile Atletizm Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'na da ev sahipliği yapacaklarını ifade etti.

12 Nisan Pazar günü Mersin merkezde sona erecek olan yarışmaların ilk bölümünde sporcular, Anamur Ören Mahallesi'nden başlayarak 16 kilometre mesafedeki Bozyazı'ya ulaştı. Oradan geri dönen bisikletçiler, Anamur Otogarı'ndan şehir merkezine girerek Atatürk Bulvarı, Akdeniz Caddesi, Bankalar Caddesi ters istikametinden geçip Anamur kapısından çıkış yaptıktan sonra tekrar başlangıç noktasına döndüler. Oradan dönüş yapan bisikletçiler, Gülnar Yanışlı istikametine doğru yarışlara devam ettiler.

Yarışmalara Azerbaycan, Bulgaristan, Almanya, Gürcistan, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Türkmenistan, Ukrayna ve Türkiye'den 125 sporcu katılıyor. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uluslararası Mersin Bisiklet Turu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement