Umuda Yolculuk"Ta Bir Hayat Daha Son Buldu - Son Dakika
Güncel

Umuda Yolculuk"Ta Bir Hayat Daha Son Buldu

Makedonya'da, daha iyi bir yaşam umuduyla yasa dışı yollarla Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan Suriyeli bir mülteci daha tren çarpması sonucu hayatını kaybetti.

25.11.2014 17:41

Makedonya'da, daha iyi bir yaşam umuduyla yasa dışı yollarla Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan Suriyeli bir mülteci daha tren çarpması sonucu hayatını kaybetti.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Makedonya üzerinden Avrupa'ya gitmeye çalıştığı tahmin edilen 35 yaşındaki Suriyeli bir kişinin, Gevgeli- Üsküp demiryolu hattının Demir Kapı mevkiinde dün gece hayatını kaybettiği bildirildi.

Suriyeli vatandaşın, son bir ay içerisinde, tren çarpması sonucu hayatını kaybeden sekizinci mülteci olduğu belirtildi.

Daha önce de Yunanistan üzerinden yasa dışı yollarla Makedonya'ya giriş yapan yedi mülteci, gece karanlığında kendilerini fark edemeyen trenler tarafından ezilerek can verdi.

Son haftalarda meydana gelen bu kazalar, bölgedeki mülteci sorununu yeniden gündeme getirdi.

Umuda yolculuk

Yunanistan üzerinden Makedonya'ya giren mülteciler, insan kaçakçılarının talimatı ile demiryollarını takip ederek Makedonya ile Sırbistan sınırındaki Loyane köyüne ulaşmaya çalışıyor. Loyane'de mültecileri bekleyen insan tacirleri, onları yine yasadışı yollarla Sırbistan'a sokuyor.

Yakalanmamak için yolculuklarını genelde gece karanlığında yapan mültecilerin Makedonya sınırlarındaki yolculuğu 3 ila 5 gün sürüyor. Günlerce yürüyen, gerektiği kadar dinlenme ve yemek yeme imkanı bulamayan kişiler, yorgunluk dolayısıyla dikkatlerini kaybediyor. - Üsküp

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Umuda Yolculuk'Ta Bir Hayat Daha Son Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement