Vali Çomaktekin'den Afad'da İnceleme - Son Dakika
Yerel

Vali Çomaktekin'den Afad'da İnceleme

Vali Çomaktekin\'den Afad\'da İnceleme

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü’nü ziyaret ederek kurumun faaliyetleri hakkında brifing aldı.

21.01.2014 16:20

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü'nü ziyaret ederek kurumun faaliyetleri hakkında brifing aldı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Adem Altun tarafından karşılanan Vali Çomaktekin tanıştığı personelin kullandığı araç gereçleri inceledi.

"Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüz sivil savunmaya ilişkin hizmetlerin ilimiz genelinde etkin bir biçimde gerçekleştirilmesi için gerekli önlemlerin alınması ve olaylar sonrasında yapılacak iyileştirme çalışmalarını yürüten kurum ve kuruluşların koordinasyonun sağlanması noktasında faaliyet göstermektedir" diyen Vali Çomaktekin, "Bu kapsamda 2013 yılında ilimizde meydana gelen 16 olaya müdahale edilmiş ve 18 vatandaşımız sağ olarak kurtarılmıştır. Yangın, sel, deprem, heyelan ve diğer doğal afetlerde zamanında müdahale büyük önem taşımaktadır. Bunun için bünyesinde son teknoloji ürünü araç, gereç ve ekipmanları barındıran Afet ve Acil durum Müdürlüğümüz eğitimli personeli ile ilimizde ve çevremizde gerçekleşecek doğal afetlere her an müdahale edebilecek konumdadır" şeklinde konuştu.

AFAD'ın Amasya merkez Dere, Çakallar, Fethiye ve Helkız mahallelerinde heyelan ve kaya düşmesi nedeniyle tahliye edilen 167 hak sahibine konut yapılası için çalışmalarını tamamladığını anlatan Çomaktekin, "Yer seçimi yapılan konutların proje ihalesine çıkılmıştır. Projenin tamamlanmasının ardından yapım ihalesine çıkılacak olup, söz konusu proje için Başbakanlık Afet Yönetim Merkezi Başkanlığı'ndan İl Özel İdaremize 10 milyon TL kaynak aktarılmış durumdadır. Yapılan tüm bu çalışmalar vatandaşlarımızın can ve mal kayıplarının en aza indirgenmesi içindir. Ben özverili çalışmalarından ötürü kurumumuzun idarecilerine ve personeline teşekkür ediyorum" diye konuştu. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Çomaktekin'den Afad'da İnceleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement