Van'da Sağlık Çalışanlarına Saldırılara Tepki - Son Dakika
Yerel

Van'da Sağlık Çalışanlarına Saldırılara Tepki

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Van Şubesi üyesi bir grup, Beytüşşebap'ta yaralıları almaya giden ambulans şoförü Şeyhmus Dursun'un, açılan ateş sonucu hayatını kaybetmesini protesto etti.

30.09.2015 14:02

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Van Şubesi üyesi bir grup, Beytüşşebap'ta yaralıları almaya giden ambulans şoförü Şeyhmus Dursun'un, açılan ateş sonucu hayatını kaybetmesini protesto etti.

Van 112 Komuta Kontrol Merkezi önünde toplanan grup, Kürtçe ve Türkçe "Edi bese! Artık yeter!" yazılı pankart açtı.

Grup adına basın açıklaması yapan SES Van Şubesi Başkanı Cengiz Paycu, savaş koşullarında bile sağlık kurumlarının ve emekçilerinin dokunulmazlığı bulunduğunu hatırlatarak, buna karşın başta Nusaybin, Cizre, Silopi, Van, Bitlis, Tatvan, Lice, Varto, Silvan, Şemdinli, Sur, Yüksekova ve Beytüşşebap olmak üzere birçok il ve ilçede, sağlık çalışanlarının tehdit aldığını ve darp edildiğini söyledi.

Paycu, savaşın son bulmasını istediklerini dile getirerek, "Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini ve halkımızı sağlıklarına ve geleceklerine sahip çıkmak için 10 Ekim'de Ankara'da yapılacak olan mitinge katılmaya davet ediyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından gruptakiler dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Van'da Sağlık Çalışanlarına Saldırılara Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement