Van'da Şehit Olan Asker, Törenle Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Van'da Şehit Olan Asker, Törenle Uğurlandı

Van\'da Şehit Olan Asker, Törenle Uğurlandı

Van'ın Erciş İlçesi'ndeki Pay Jandarma Karakol Komutanlığı'na PKK'lı teröristlerin düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan 21 yaşındaki jandarma er Eyüp Öksüz'ün cenazesi, Van'da düzenlenen törenin ardından memleketi Ankara'ya uğurlandı.

10.07.2016 12:21

Van'ın Erciş İlçesi'ndeki Pay Jandarma Karakol Komutanlığı'na PKK'lı teröristlerin düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan 21 yaşındaki jandarma er Eyüp Öksüz'ün cenazesi, Van'da düzenlenen törenin ardından memleketi Ankara'ya uğurlandı.

Erciş ilçe merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Pay Jandarma Karakol Komutanlığı'na bombalı araçla yapılan saldırıda jandarma er Eyüp Öksüz ve 1 köy korucusu şehit olurken, 1'i ağır 10 asker ile 5 korucu da yaralandı. Yaralı asker ve korucuların tedavilerin sürdüğü belirtilirken, şehit asker Öksüz için bu sabah Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene, Vali İbrahim Taşyapan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Temel, Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, YYÜ Rektörü Peyami Battal, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, AK Parti İl Başkanı Zahir Zoğanda ile askerler, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehit Öksüz'ün Türk bayrağına sarılı tabutu tören alanına getirildi. İl Müftü Yardımcısı Faruk Gürbüz'ün okuduğu duanın ardından şehit Öksüz'ün cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Ankara'ya uğurlandı.

- Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van'da Şehit Olan Asker, Törenle Uğurlandı - Son Dakika


Advertisement