Yahşihan'da "Gönül Elçileri Projesi" Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Yahşihan'da "Gönül Elçileri Projesi" Çalışmaları

Yahşihan ilçesinde, Kırıkkale Valisi Ali Kolat’ın eşi İlksen Kolat’ın yürüttüğü Gönül Elçileri Projesi kapsamında, kadınlara yönelik mesleki eğitim çalışmalarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

07.03.2014 09:47

Yahşihan ilçesinde, Kırıkkale Valisi Ali Kolat'ın eşi İlksen Kolat'ın yürüttüğü Gönül Elçileri Projesi kapsamında, kadınlara yönelik mesleki eğitim çalışmalarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kaymakamlık Salonundaki toplantıya, Kaymakam Ahmet Ferhat Özen, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Selbihan Turhal Eren, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Yıldırım ile diğer yetkililer katıldı.

Özen, burada yaptığı konuşmada, eğitimli kadının sağlam ailenin, sağlam aile de güçlü bir toplumun temelini oluşturduğunu söyledi.

Gönül Elçileri Projesi'nin hedefinin eğitim sisteminin dışında kalmış kadınlara toplumun kalkınması için ikinci bir şans vermek olduğunu ifade eden Özen, "Yahşihan'da oluşturduğumuz proje ekibinde görev alan personelimizle beraber kapsamlı bir çalışma sürdürmekteyiz. Eğitimli kadın geleceğe daha güvenle bakar, sağlıklı yuvalar kurar ve mutlu çocuklar yetiştirir. Gelin hep birlikte eğitimini yarım bırakmış kadınlarımıza, gençlerimize gönülden bir el uzatalım, ikinci bir şans vererek kadınlarımıza eğitim ışığı olalım" diye konuştu.

Selbihan Turhal Eren de, çalışmalar hakkında bilgi vererek, şunları kaydetti:

"Eğitimi yarım kalan kadınlarımızın, genç kızlarımızın Açıköğretim Ortaokulu, Açıköğretim Lisesi ve Mesleki Açıköğretim Liselerine yönlendirilmesi, Milli Eğitim Müdürlüklerince açılacak kurslara yönlendirilmeleri ve toplumsal yaşama daha fazla katılmalarının sağlanması gerekir. Ayrıca yapılacak çalışmalarla ilçede kimler okur yazar, kimler okumak istiyor, kimlerin eğitimi yarıda kalmış, bunların tespit edilerek ikinci bir şans verilmesi gerekir." - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yahşihan'da 'Gönül Elçileri Projesi' Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement