Yavuz Sultan Selim Köprüsü Açılış Töreni - Son Dakika
Güncel

Yavuz Sultan Selim Köprüsü Açılış Töreni

İstanbul Boğazı'na inşa edilen dünyanın en geniş köprüsü Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Kuzey Çevre Otoyolu'nun hizmete açılış töreni başladı.

26.08.2016 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Boğazı'na inşa edilen dünyanın en geniş köprüsü Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Kuzey Çevre Otoyolu'nun hizmete açılış töreni başladı.

Birçok özelliği bakımından Türkiye ve dünya mühendislik tarihi için büyük bir kilometre taşı olma niteliğindeki köprü ile otoyolun açılışı dolayısıyla, Sarıyer Garipçe'de tören düzenleniyor.

Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, helikopterle geldi.

Vatandaşların sevgi gösterileri arasında kürsüye gelen Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan da eşlik etti.

Açılış törenine, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın yanı sıra TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife, Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı Bakir İzetbegoviç, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif, Sırbistan Başbakan Yardımcısı Rasim Ljajic, Gürcistan Başbakan Birinci Yardımcısı Dimitri Kumsisihvili de katılıyor.

Tören, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam ediyor.

Törene katılan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla tarihi ana tanıklık ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yavuz Sultan Selim Köprüsü Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement