Yeniköy'de Gençler Buz Gibi Suda Haç Çıkartmak İçin Yarıştı - Son Dakika
Güncel

Yeniköy'de Gençler Buz Gibi Suda Haç Çıkartmak İçin Yarıştı

Hz. İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü nedeniyle Yeniköy'de düzenlenen haç çıkarma töreninde 3 genç, buz gibi havada denize atlayarak yarıştı.

06.01.2016 13:15  Güncelleme: 14:46

Hz. İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü nedeniyle Yeniköy'de düzenlenen haç çıkarma töreninde 3 genç, buz gibi havada denize atlayarak haçı çıkartmak için yarıştı. Boğaz Kiliseleri Metropoliti İrineos'un haçı denize attığı sırada ise bir kişi barış güvercini uçurdu.

TÖRENE İLBER ORTAYLI DA KATILDI

Hristiyan inancına göre Hz. İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü nedeniyle Sarıyer'deki Yeniköy Panayia Kilisesi ve Rum Mektebi Vakfı'nda tören düzenlendi. Ünlü tarihçi İlber Ortaylı'nın yanı sıra çok sayıda kişinin katıldığı törende yapılan ayinin ardından cemaat, ilahiler eşliğinde Sait Halim Paşa Yalısı sahiline yürüdü.

DENİZE ATILAN HAÇ İÇİN 3 KİŞİ YARIŞTI

Kilisedeki ayini yöneten Boğaz Kiliseleri Metropoliti İrineos, ardından dualar eşliğinde sahile geldi. Burada İrineos, dualar eşliğinde elindeki haçı denize attı. İrineos'un haçı denize atmasının ardından yarışa katılan 3 genç de denize atladı.

"DENİZE ATLAMAK BÜYÜK BİR KEYİF"

Birbirleriyle kıyasıya mücadele eden gençlerden Manoli Minaol, haçı denizden çıkartarak öptü. Denizden hacı çıkartan Manoli Minaol, "8 yıldır Yeniköylü olarak çok mutluyum. Burada atlamak büyük bir keyif, her şey çok şükür yolunda ve haçı aldım. 3 sene öncesine nazaran deniz çok soğuk fakat dış etkenler olduğu için o kadar etkilemedi" dedi.

"HZ. İSA'NIN VAFTİZİ ANISINA YAPILAN TÖREN"

Metropolit İrineos ise, "Her 6 Ocak günü İstanbul Rum Ortadoksu Hristiyanları'nın yaşadığı tüm sahillerde Hz. İsa'nın vaftizinin anısına yapılan bir törendir. Aynı zamanda denize haç atılarak denizin ve balıkçıların bereketi için dua ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeniköy\'de Gençler Buz Gibi Suda Haç Çıkartmak İçin Yarıştı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yeniköy'de Gençler Buz Gibi Suda Haç Çıkartmak İçin Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • hissst bak bii: biz ayasofyayi ibadete nicin acmiyoruz bilen varsa,,dürüstce anlatsin,,onlar denizden hac cikariyorlar,,kendi inanclarini özgürce yasayorlar,,biz ise fatihin ibadete actigi ayasofyayi uyduruk gerekcelerle müzeye cevirmisiz,,yeter artik,,kendi ülkemizdeki camileri kapatmisiz,,böyle gavurluk dünyanin hicbir ülkesinde yoktur,,yaziklar olsun ayasofyamizi kapayanlar ve acmayanlara. 15 0 Yanıtla
  • Angara: Ula bunlar bizimkilere benziyo kesin para vermişlerdir bunlara. 11 0 Yanıtla
  • elif: inançlarını her yerde yaşatıyorlar bizim gibi yaşadıkları yere uyum sağlamıyorlar 6 1 Yanıtla
  • ..: fok balığı gibi çocuklar, üşümez bunlar. hem su, havadan daha sıcaktır. 4 0 Yanıtla
  • Emre : aradaba bi cenabetlikleri cikar yoksa zor.. 3 0 Yanıtla
  • ysn: Yanıyo bunlar bu kafayla gıderlersede hep yanacaklarr yazık.... 1 1 Yanıtla
  • GSGS: DELİ BUNLARA NE ETMİŞ.....BİLEN VAR MI? 1 0 Yanıtla
  • giresunlu: adamlara bak ya. müslümanlari birbirine düsürdüler kendileri ayin pesinde. bu dunyada yeniden türk adaleti hakim olacak 1 0 Yanıtla

Advertisement