Yusufeli'den Antalya'ya Semer Gönderdi - Son Dakika
Yerel

Yusufeli'den Antalya'ya Semer Gönderdi

Yusufeli\'den Antalya\'ya Semer Gönderdi

Yusufeli ilçesinde bir pansiyon işletmecisi, Antalya'dan gelen tur operatörüne, yörede katırlarda kullanılan semerlerden yaptırarak kargoyla gönderdi.

12.09.2014 16:24

Yusufeli ilçesinde bir pansiyon işletmecisi, Antalya'dan gelen tur operatörüne, yörede katırlarda kullanılan semerlerden yaptırarak kargoyla gönderdi.

Antalya'nın Kemer ilçesinde turizm işletmesi sahibi ve tur operatörü Christianne Kollinsky, bir grupla geldiği Yusufeli ilçesinde Kaçkar Dağları'na tırmandı. Zirve tırmanışda, ilçenin Yaylalar köyü Olgunlar Mahallesi'nde pansiyon işleten İsmail Bayram'a ait katırları kullanan Kollinsky, katırların üzerindeki semerleri çok beğendiğini, bu semerlerden temin etmek istediğini söyledi.

Bunun üzerine Bayram, ilçenin Köprügören köyünde semer üretimi yapan Osman İnce ile irtibata geçerek, yaptırdığı semeri kargıyla Kollinsky'e gönderdi.

Bayram, bu yaz getirdiği turist grubu ile Kaçkar Dağı zirvesine tırmanan Christianne Kollinsky'nin, taşıma amaçlı olarak kullandıkları katırların semerlerini beğenerek nasıl temin edebileceği konusunda yardım talebinde bulunduğunu belirterek, "Kendisi de Antalya'da bu işleri yapıyormuş. Osman İnce'nin bu işi yaptığını biliyordum. Sipariş verdik. Bittikten sonra kargoyla Antalya'ya gönderdik. Bunu deneme amaçlı aldı, beğenirse birkaç tane daha sipariş verecek" dedi.

Osman İnce ise eskiden köylerde hayvan çok olduğu için semerciliğin ciddi bir sektör olduğunu ifade ederek, "Son yıllarda bu iş bitmek üzere. Bir yılda en fazla 30 sipariş alıyoruz. İlçede önceleri çok sayıda semer yapan vardı, artık kimse kalmadı. Bir semeri malzemeleri hazırsa 2 güne yapıyorum. İskeletini çeşitli ağaçlardan yapıyorum, içinde çeltik sapı ve saman, dış kısmında ise çadır bezi kullanıyorum. Fiyatı kullanılan malzemeye göre 150-200 lira arasında değişiyor" diye konuştu. - Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yusufeli'den Antalya'ya Semer Gönderdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement