Zonguldak'ta, Demiryollarının Özelleştirilmesi Protestosu - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'ta, Demiryollarının Özelleştirilmesi Protestosu

Zonguldak\'ta, Demiryollarının Özelleştirilmesi Protestosu

Zonguldak'ta, demiryollarının özelleştirilmesi uygulamaları basın açıklamasıyla protesto edildi.

17.11.2014 16:16

Zonguldak'ta, demiryollarının özelleştirilmesi uygulamaları basın açıklamasıyla protesto edildi.

Zonguldak Gar İstasyonu'nda, Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası üyeleri tarafından düzenlenen basın açıklamasına, çeşitli sendikalara üye çalışanlarda da destek verdi. Yaklaşık 30 kişilik grup, 'Demiryollarının özelleştirilme uygulamalarına karşı yürüyoruz' yazılı pankart açtı. Kalabalık, garın başından başlayarak onarım ve bakımda olduğu için seferlerin yapılmadığı tren raylarında yaklaşık 100 metre yürüdü.

BTS Ankara Şube Başkanı İsmail Özdemir, demiryolu hizmetini kamu hizmeti olmaktan çıkararak ticarileştirmeyi, ulaşım hakkının metalaştırılmasıı ve parası olanın bu hizmetten daha pahalı bir şekilde yararlanmasını, ucuz ve güvencesiz işgücü kullanımının önünü açmayı planlayan, 'Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesi' hakkındaki yasa tasarısının verilen mücadeleye rağmen Meclis'ten çıkarıldığını hatırlattı. Özdemir, şöyle dedi:

"Bu yasa ile demiryollarının 158 yıllık kurumsal işleyişi bir kenara atılmıştır. TCDD yönetimi tarafından liyakat, kariyer, hizmet ve başarı gibi ölçüler bir kenara bırakılarak taraflı davranılmakta, özellikle siyasi kadrolaşmayla birlikte bilgi, birikim ve deneyim isteyen kadrolara siyasi yandışlık üzerinden ehil olmayan atamalar yapılmaktadır. Demiryolu hizmetlerinin üretilmesinde taşeronlaşma hızla yaygınlaşmış, esnek ve kuralsız bir çalışma hayatı önümüze konmuştur. Gelinen süreç önümüzdeki dönemin pek çok açıdan daha da sıkıntılı olacağını göstermektedir. İçinde bulunduğumuz bu olumsuz koşullarla ilgil kamuoyu oluşturmak ve halkımızı bilgilendirmek için bu yürüyüşü başlattık."

Basın açıklamasının ardından grup bir süre solgan atıp dağıldı. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak'ta, Demiryollarının Özelleştirilmesi Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement