Antalya'da "Karabibik" Oyunu Sahnelendi - Son Dakika
Kültür Sanat

Antalya'da "Karabibik" Oyunu Sahnelendi

Antalya\'da "Karabibik" Oyunu Sahnelendi

Türk edebiyatının "ilk gerçekçi köy romanı" olarak bilinen Karabibik, aynı adlı tiyatro oyunuyla seyirciyle buluştu ADT Müdürü Gürata."Bu bölgede yaşayan insanlarla romanı sahneye taşıdık".

07.06.2013 04:21

-Türk edebiyatının "ilk gerçekçi köy romanı" olarak bilinen Karabibik, aynı adlı tiyatro oyunuyla seyirciyle buluştu

-ADT Müdürü Gürata: "Bu bölgede yaşayan insanlarla romanı sahneye taşıdık"

Nabizade Nazım tarafından 1890 yılında Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Beymelek beldesinde yazılan köy romanı "Karabibik"in prömiyeri Beymelek Karabibik Kültür Salonu'nda yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Antalya Devlet Tiyatrosu'nun (ADT) katkılarıyla hazırlanan oyunda, Beymelek Belediye Başkanı Osman Güngör'ün de aralarında bulunduğu belde sakini 22   kişi rol aldı.

ADT Müdürü Selim Gürata'nın yönettiği, Hüseyin Erdoğan'ın oyunlaştırdığı eserde, başrolü Demre ilçesinin ilk kadın öğretmeni Ayşe Boztepe'nin oğlu emekli maden mühendisi Münir Boztepe üstlendi.

Belediye Başkanı Güngör, oyunun ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ilk gerçekçi köy romanının dünya prömiyerini gerçekleştirdiklerini söyledi. Bir tiyatro oyununda ilk defa rol aldığını belirten Güngör, "Tiyatroda beldede yaşayan amatör oyuncular sahne aldı. Bu işe arkadaşlarıma teşvik olsun diye katılmıştım, iyi ki katılmışım, birbirimize cesaret verdik ve başardık" dedi.

ADT Müdürü Selim Gürata ise Osman Güngör'ün Karabibik romanının oyunlaştırılmasını 2 yıl önce talep ettiğini anımsatarak, Beymelek'e gelerek oyunu hazırladıklarını dile getirdi.

Sahnede oyuncuların çok iyi performans sergilediklerini vurgulayan Gürata, "Bu bölgede yaşayan insanlarla romanı sahneye taşıdık. Bu oyun Beymelek sınırlarını aşacak" ifadesini kullandı.

Gürata, Karabibik tiyatro oyununun, 18 Haziran'da Antalya Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde,  eylülde ise Likya Köy Oyunları Festivali'nde sahneleneceğini sözlerine ekledi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Antalya'da 'Karabibik' Oyunu Sahnelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement