"Barış İçin Sinema", 10. Yılında Barış İstemeye Devam Ediyor - Son Dakika
Kültür Sanat

"Barış İçin Sinema", 10. Yılında Barış İstemeye Devam Ediyor

"Barış İçin Sinema", 10. Yılında Barış İstemeye Devam Ediyor

Her yönetmenin birer dakikalık "barış" konulu filmlerinden oluşacak "% 100 Barış Filmi" projesi hayata geçiriliyor

23.10.2013 10:43

Barış İçin Sinema Kolektifi'nin girişimiyle, her yönetmenin birer dakikalık "barış" konulu filmlerinden oluşacak "% 100 Barış Filmi" projesi, 10'uncu yılında, "www.barisicinsinema.net" adresinde hayata geçiriliyor.

Barış İçin Sinema Kolektifi'nin 2003 yılında ABD'nin Irak'ı işgal ettiği günlerde başlattığı projede amaç, 1 dakikada "barışı" anlatmaktı. Kolektif, 100 yönetmenin birer dakikalık "barış" konulu filmlerinden oluşan 100 dakikalık bir sinema/video projesini hayata geçirdi.

"0 Barış Projesi", Türkiye'nin ilk ve tek ücretsiz ve herkese açık sinema kampını düzenledi. Kampta kamera, ışık, montaj seti gibi imkanları ortaklaştırarak, kısa filmcilerin buluşmasını ve barış filmleri hazırlamasını sağladı. Projeye yollanan veya kampta ortak üretilen toplam 100 film ilk olarak o yıl 1 Eylül Barış Günü'nde izleyicilerin beğenisine sunuldu, çeşitli festivallere katıldı ve ve özel gösterimlerle seyircilerle buluştu.

?10'uncu yılında barış istemeye devam eden kolektif, "% 100 Barış Filmi" projesiyle, barışa dair sözü olan herkese sesini duyuracak bir olanak sunuyor.

Hiçbir sermaye grubunca desteklenmeyen, herhangi bir fon veya sponsor bağlantısı olmayan proje kapsamında, her yönetmen, kendi bir dakikasını kurmaca, belgesel, deneysel ya da animasyon olarak hazırlayabiliyor.

Herhangi ön koşul olmaksızın herkese açık olan projede, filmler 15 Ocak 2014'e kadar yollanabilecek. Konu, teknik ve proje koşullarına uygunluğu kontrol edildikten sonra gösterimlere başlanacak. Projeye katılmak isteyen, fakat kamera, senaryo, oyuncu gibi sıkıntı çeken kişiler biraraya getirilerek kolektif bir çalışma da yapılacak.

Sinema dünyasından isimlerin de destek verdiği projede, Nur Sürer çekilecek filmlerden birinde oyuncu olacak, Sırrı Süreyya Önder bir dakikalık bir film senaryosu yazarak katkıda bulunacak, Ayşe Tütüncü bir filmin müziğini yapacak. Katkıda bulunacak kişiler arasında İlkay Akkaya, Julide Kural, Mesut Kara da yer alacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 'Barış İçin Sinema', 10. Yılında Barış İstemeye Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement