Canlı Kitap Atölyesi - Son Dakika
Kültür Sanat

Canlı Kitap Atölyesi

Canlı Kitap Atölyesi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu (DBŞT) 15-22 Kasım tarihleri arasında düzenleyeceği Tiyatro Festivali öncesi canlı kitap atölyesi başlattı.

06.11.2015 16:42

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 15-22 Kasım tarihleri arasında yapılacak Tiyatro Festivali'ne ilişkin hazırlıklarını tamamlarken, festival kapsamında Tiyatro BeReZe, Kültür Daire Başkanlığı Sergi Salonu'nda canlı kitap atölyesi başlattı. Atölyeye Aram Tigran Kent Konservatuarı ve Cegerxwîn Kültür Merkezi'nden kursiyerler katıldı.

Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü'nden Erkan Uyanıksoy, Elif Temuçin ve Firuze Engin tarafından 2006 yılında kurulan Tiyatro BeReZe, canlı kitap projesi yürütüyor. 2012 yılında Can Çocuk Yayınları ile birlikte projeye başladıklarını belirten Erkan Uyanıksoy, etkinliğin amacının erken yaşta okuma alışkanlığını edindirmek ve seçtikleri bir çocuk kitabını çocuk seyircilerin önünde bir taraftan okuyup aynı anda canlandırmak üzerine kurulu olduğunu söylüyor. Uyanıksoy, "Yani, Canlı Kitap bir tür teatral okuma saatidir. Dinleyici/izleyiciler, bir yandan okunan kitabı dinleyerek takip ederlerken, diğer yandan bu kitabın sahne üzerinde oyuncular tarafından canlandırılışına tanık olurlar." diyor. Uyanıksoy, amaçlarının Diyarbakır'da tiyatro yapan gençlere tecrübe aktarmak olduğunu, bu amaçla Küçük Prens'i çalıştıklarını belirterek, atölye bitiminde bu performansı çocuk izleyiciyle buluşturacaklarını ifade etti. Uyanıksoy, Diyarbakır'da tiyatroya dair güçlü bir potansiyelin olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Kültür Sanat Canlı Kitap Atölyesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement