"Farklı Hayatlar Karşılaşmalar ve Buluşmalar" Sergisi - Son Dakika
Kültür Sanat

"Farklı Hayatlar Karşılaşmalar ve Buluşmalar" Sergisi

"Farklı Hayatlar Karşılaşmalar ve Buluşmalar" Sergisi

Nezaket Ekici ve Shahar Marcus'un ortak projesi olan, video ve performans yerleştirmelerinden oluşan sergi, 4 Aralık'tan itibaren Siemens Sanat'ta görülebilecek

14.11.2013 13:39

"Farklı Hayatlar-Karşılaşmalar ve Buluşmalar" sergisi, 4 Aralık'ta Siemens Sanat'ta ziyarete açılacak.

Siemens Sanat'tan yapılan açıklamaya göre, Mürteza Fidan ve T. Melih Görgün'ün eş-küratörlüğünde hazırlanan, Nezaket Ekici ve Shahar Marcus'un ortak projesi olan sergi, zamanı, uzamı, kültürü ve inancı keşfe çıkan video ve performans yerleştirmelerinden oluşuyor.

Projede sanatçılar, bedenlerini birer kanal olarak kullanarak kendilerini zaman ve uzamda ifade ediyor ve bu sayede kültürel farklılıkların pozitif etkilerini ortaya koyuyor.

Nezaket Ekici ve Shahar Marcus, çalışmalarında farklı kültürel ve dini geçmişlerin referanslarından yararlanıyor. Lut Gölü çevresindeki çöl ve suyun mekan olarak kullanıldığı video-performanslarda çevresel koşulların farklılığı ve değişkenliğindeki toprak, tarihsel değişime uğramış doğa; doğum, yaşam ve ölümden oluşan sürecin temsiliyetinin sembolik nesnesi olarak kullanılıyor.

Sergi, artık ilginin küresel ölçekte ekonomik güdülerle hareketli kılınarak değerli kılındığı günümüzde, sosyal imgelemin biçimlendirilmesi sürecinde hala anılara, tarihe ve insanlığa ihtiyaç duyulduğunun farkında olanlara bir çağrı niteliği taşıyor.

Serginin açılışında, Nezaket Ekici ve Shahar Marcus "Benliklerimizi Dalgalandırmak" isimli canlı performans-yerleştirmeyi birlikte gerçekleştirecek.

Sergi, 10 Ocak 2014'e kadar Siemens Sanat'ta gezilebilecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 'Farklı Hayatlar Karşılaşmalar ve Buluşmalar' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement