Kadıköy'de Edebiyat Sinema ve Felsefe Söyleşileri - Son Dakika
Kültür Sanat

Kadıköy'de Edebiyat Sinema ve Felsefe Söyleşileri

Kadıköy\'de Edebiyat Sinema ve Felsefe Söyleşileri

Kadıköy Belediyesi tarafından hayata geçirilen, Kadıköy'ün yaşayan kütüphanesi Tarih Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi'nde Şubat ayından itibaren Sinema ve Felsefe konuşulacak.

31.01.2018 11:21

TESAK Çarşamba Akşamüstü Söyleşileri" kapsamında Maltepe Üniversitesi iş birliğiyle Prof. Dr. İoanna Kuçuradi tarafından hazırlanan "Sinema ve Felsefe" söyleşileri 7 Şubat-18 Nisan 2018 arasında her Çarşamba günü 18:30'da gerçekleşecek.

Sinemanın felsefeyle ilişkisinin inceleneceği üç aylık söyleşi programına çeşitli üniversitelerin Felsefe ve Sinema-Televizyon bölümlerinden akademisyenler konuşmacı olacak. 7 Şubat tarihli ilk söyleşinin konuşmacısı Prof. Dr. İoanna Kuçuradi. Felsefenin sinemaya -film yapanlara insan durumlarını çerçevelemede- neler kazandırabildiğinin konuşulacağı söyleşide filmlerin bir felsefi düşüncenin daha çok insana ulaşabilmesini nasıl sağladığı konuşulacak. Söyleşide konuşmada bazı felsefe kavramları ve bazı değerler "Otel Ruanda", "Ateşkes", "Schindler'in Listesi", "Nuremberg Mahkemesi", "Başkalarının Hayatı" gibi filmlerle görülür hale getirilmeye çalışılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Kadıköy'de Edebiyat Sinema ve Felsefe Söyleşileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement