Konya'da Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Konya'da Kültür Sanat

Konya\'da Kültür Sanat

KDT'de "Sığıntılar" oyunu sahnelenecek Çocuklar sömestr tatilinde "Robotik Hayvanlar Sergisi"nde buluşacak.

23.01.2014 16:50

Konya Devlet Tiyatrosu (KDT), "Sığıntılar" adlı oyunu sahneleyecek.

Slawomir Mrozek'in yazdığı, Mustafa Uzman'ın yönettiği oyunun dekoru Tayfun Çebi, ışığı Zeynel Işık, kostümü de Funda Çebi'ye ait.

Sığıntılar oyununda, yabancı ülkede aynı odayı paylaşan iki zıt karakterin hikayesi anlatılıyor. Kırsal bölgeden gelişmiş ülkeye göç etmiş, kısa vadeli çıkarcılık, saflık ve mal sahibi olma tutkusunu simgeleyen köylü-işçi ile ona taban tabana aykırı, yurdundan politik nedenlerle kaçmak zorunda kalmış bir aydının hikayesi ele alınıyor.

İsimsiz karakterlerin ilkinin tek derdi, yeteri kadar para biriktirdiğinde ailesinin yanına dönmektir. Politik sebeplerden dolayı memleketini terk etmek zorunda kalmış bunalımlı oda arkadaşının derdi ise kölelik ve özgürlük üzerine yazmaya çalıştığı yapıtını tamamlamaktır. Sığıntılar, bu iki kişi arasındaki ilişkinin her boyutunu, sınıf ve düşünce farklarını, tezleri, antitezleri ve bunların sentezini repliklerle anlatıyor.

Oyun, bugün ve yarın 20.00'de, 25 Ocak Cumartesi günü ise 15.00 ve 20.00 saatlerinde tiyatroseverlerle buluşacak.

Robotik Hayvanlar Sergisi

Hareketli 10 robotik hayvandan oluşan "Robotik Hayvanlar Sergisi" 25 Ocak'ta Türkiye'de ilk kez Konya Kentplaza AVM'de çocuklarla buluşacak.

Aynı yerde, hafta sonları 14.00-19.00 saatlerinde, "Resim Boyama Atölyesi", "Oyun Hamuru ile Hayvan Figürleri Yapım Atölyesi" ve "Balon Show" etkinlikleri düzenlenecek. Etkinlikler, 8 Şubat'a kadar devam edecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından cumartesi günleri saat 20.00'de Mevlana Kültür Merkezi'nde ücretsiz sema gösterileri düzenleniyor.

Tarihçi-yazar Mustafa Armağan, 24 Ocak Cuma günü, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Tarih Söyleşileri"ne konuk olacak. Armağan, Zindankale Konferans Salonunda saat 20.00'de yapılacak programda, "Cumhuriyetin İlk Yıllarında Türkiye" başlıklı söyleşi gerçekleştirecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) resim öğretmeni Fatoş Yılmaz ve öğrencileri tarafından, 20 Ocak'ta Konya Medicana Hastanesinde "7'den 70'e Karma Resim Sergisi" açıldı. Sergi, 25 Ocak Cumartesi gününe kadar ziyaretçilerle buluşacak. - Konya

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement