'Resimler, Ekslibrisler' Sergisi Galeri Işık Şile'de - Son Dakika
Kültür Sanat

'Resimler, Ekslibrisler' Sergisi Galeri Işık Şile'de

\'Resimler, Ekslibrisler\' Sergisi Galeri Işık Şile\'de

Hasip Pektaş'ın 'Resimler, Ekslibrisler' sergisi 25 Şubat-27 Mart 2014 tarihleri arasında Galeri Işık Şile'de sanatseverlerle buluşuyor.

21.02.2014 12:00

Kitap Kapağına Gizlenmiş Sanat: Ekslibris

Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü ve İstanbul Ekslibris Derneği Başkanı Hasip Pektaş'ın 'Resimler, Ekslibrisler' sergisi 25 Şubat- 27 Mart 2014 tarihleri arasında Galeri Işık Şile'de sanatseverlerle buluşuyor.

Ekslibrisi 1984 yılında Belçika'da Sint-Niklaas Ekslibris Müzesi'nin düzenlediği yarışma ile tanıyan; aldığı sanat eğitimine uygun bir alan olması, resim ve grafik tasarımında özgür bir anlatım dili kullanmaya fırsat vermesi nedeniyle ilgi duyan, son yirmi yıldır kendini bu sanata adayan Hasip Pektaş ekslibrisi; "Önemli bir iletişim aracı, anlamlı bir değiş-tokuş objesi, sanatı insanın elleri arasına; kitapların içine kadar getiren, dokunabilecek kadar yakınlaştıran, geleneğe saygının, yazılı metinlere ilgi ve sevginin sembolüdür" şeklinde tanımlıyor.

500 YIL ÖNCE KİTAPLARIN SAHİBİNİ BELİRTMEK İÇİN KULLANILIYORDU

500 yıl önce kitapların sahibini belirtmek için kullanılan ve üzerinde dikkat çekici resimlerin olduğu ekslibrislerin Türkiye'de tanınması ve yaygınlaşması için yoğun çaba harcayan Hasip Pektaş, 1996'da 'Ekslibris' hakkında bir kitap yazmış, yirmi üç kişisel sergi açmış, yurt içi ve yurt dışı çeşitli yarışma ve karma sergilere katılmış, 2003 ve 2007'de 1. ve 2. Uluslararası Ekslibris Yarışmalarını, 2008'de 1. Uluslararası Baskıresim Bienali'ni, 2010'da 33. FISAE Uluslararası Ekslibris Kongresi'ni ve Uluslararası Ekslibris Yarışması'nı organize etmiştir. İstanbul Ekslibris Derneği ve 17 bin ekslibrisin ziyaretçisini beklediği İstanbul Ekslibris Müzesi onun sayesinde hayata geçmiştir.

'Ekslibris' ve 'Baskıresim' çalışmalarının yanı sıra fotoğraf alanında da çalışmaları olan sanatçı, orta dereceli okullardan başlayarak yüksek okullara ve üniversitelere kadar pek çok eğitim kurumunda dersler vermiş ve geleceğin tasarımcılarını yetiştirmek için büyük çabalar sarf etmiştir.

YER: FMV Işık Üniversitesi Şile Kampüsü – Galeri Işık Şile
TARİH: 25 Şubat 2014 Salı
SAAT: 15.00

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 'Resimler, Ekslibrisler' Sergisi Galeri Işık Şile'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement