Golden Trombone Orkestrası Apollon Tapınağı'nda - Son Dakika
Kültür Sanat

Golden Trombone Orkestrası Apollon Tapınağı'nda

Golden Trombone Orkestrası Apollon Tapınağı\'nda

Golden Trombone Orkestrası, Side 13. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında, 9 Eylül'de Apollon Tapınağı'nda konser verecek.

06.09.2013 14:58  Güncelleme: 10:55

Klasik, jazz, blues, rock, pop, Anadolu ezgilerini ve tüm bu türleri kendi üslubu ile birleştirip dünya ve Türk kültürlerinin müzikal sentezini sunan, Tuncay Kayış şefliğindeki Golden Trombone Orkestrası; Side 13. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında, 9 Eylül 2013, Pazartesi akşamı saat 21:30'da Apollon Tapınağı'nda sanatseverlerin karşısında olacak!

1998 yılında, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Trombon Grup Şefi Tuncay Kayış tarafından kurulan Golden Trombone Orkestrası'nın bünyesinde yer alan, çoğu klasik Batı müziği eğitimli sanatçılar; Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Hacettepe Üniversitesi Akademik Orkestrası'ndaki görevlerinin yanı sıra Golden Trombone ile sanat yaşamlarını sürdürüyor. Orkestra aynı zamanda, büyük senfoni orkestralarıyla birlikte senfonik hafif müzik konserleri de gerçekleştiriyor.

Aydın'dan Erzurum'a, Karadeniz Ereğlisi'nden Antalya'ya, Londra'dan Pakistan'a, Berlin'den Moskova'ya, yurtiçinde ve yurt dışında çok sayıda konser veren Golden Trombone Orkestrası; birbirinden farklı sosyal ve kültürel topluluklara aynı derecede başarı ile hitap ederek büyük övgüler alıyor.

Golden Trombone Orkestrası; 9 Eylül 2013, Pazartesi akşamı saat 21:30'da Apollon Tapınağı'nda Side 13. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında vereceği konserde, dünya ve Türk müziklerinin harmanlandığı geniş repertuarını seslendirecek.

2000 yılında Side Belediye Başkanı A. Kadir Uçar tarafından başlatılan, EFA (Avrupa Festivaller Birliği) üyesi Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, Türkiye'nin ve dünyanın saygın festivalleri arasında yer alıyor. 3 – 14 Eylül 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Side 13. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali; dünya çapında sanatçı ve grupları, önceki yıllarda olduğu gibi yine bu yıl da Side'de ücretsiz olarak sanatseverlerle buluşturuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Golden Trombone Orkestrası Apollon Tapınağı'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement