Türkiye'nin İlk Sirki Hasbahçe'de - Son Dakika
Kültür Sanat

Türkiye'nin İlk Sirki Hasbahçe'de

Türkiye\'nin İlk Sirki Hasbahçe\'de

"Canbazhane Şenliği" seyirlik sanatlar gösterisi ile, izleyenleri adeta büyüleyen Atlas Sirki, Hasbahçe'de gösterilerini sürdürüyor.

05.07.2012 14:29

Hasbahçe Mesire Alanına kurulan sirk çadırında gösterilerine başlayan Atlas Sirki; unutulmaya yüz tutmuş ip canbazlığı, ateşbazlık, sihirbazlık, madrabazlık gibi seyirlik sanatları yeniden canlandırarak halkın hizmetine sunsuyor. Geleneksel sirk gösterisi, özellikle çocukların ve ailelerin ilgisini çekiyor. 64 yaşındaki ip canbazı Dr. Özdemir Turan'ın da yer aldığı Türkiye'nin ilk sirki, her akşam saat; 20.30 – 22.00 arası gösterilerini sürdürüyor.

"Geçmişle Geleceği Kucaklaştırarak, Kültürümüze Sahip Çıkmak İstedik"

Projenin sanat yönetmeni ve topluluğun kurucusu Servet Yalçın, toplanan belge, bilgi, minyatür, gravür ve eski fotoğraflardan yararlanılarak kaybolan bu sanatı tekrar hayata geçirmek için "Atlas Sirki - Seyirlik Sanatları Gösterisi" ni halkımızın hizmetine sunduklarını ifade etti. Geçmişle geleceği birbirine sanatla bağladıklarını söyleyen Servet Yalçın, geleneksel Türk ip canbazlığı sanatının yaşayan son ustası Dr. Özdemir Turan ve uluslararası ün yapmış sirk sanatçıların da toplulukta yer aldığının önemine değindi.

Fazlı Kılıç, Kağıthane'de Seyirlik Sanat Gösterilerine de Sahip Çıkıyor

Tiyatro Sanatçısı Servet Yalçın, Başkan Fazlı Kılıç'a "Seyirlik Sanatlar"ın canlandırılmasına sağladığı katkılarından dolayı teşekkür etti. Yalçın, Hasbahçe'de sergiledikleri bu programla Türk örf ve adetlerine uygun olan bu otantik gösteriyi tüm Kağıthanelilerle ailece paylaşmak istediklerini söyledi.

Atlas Sirki Galasını Başkan Fazlı Kılıç da izledi

04 Temmuz Çarşamba günü Saat 21.00 da gerçekleştirilen sirkin gala gösterisini Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Sami İlhan, İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem Tekbıyık, Belediye Meclis Başkan Vekili ve İlçe Başkan Yardımcısı zikri Torlak, Av. M. Sümer Dinç, Yönetim Kurulu Üyeleri Yakup Aydemir, Vahit Ulusoy, Gülizar Yavuz, Kamile Hacıömeroğlu ve Yavuz Mengi, Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Çakır, Mevlüt Öztekin, M. Oğuz Toktekin ve Ömer Kır, Özel Kalem Müdürü Levent Dirice, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Osmanoğlu ve Emniyetevleri Muhtarı Zeki Uzun da izledi.

İp Cambazlığı Hünerinde Türkiye'nin Son Temsilcisinden İnanılmaz Performans

64 yaşındaki ip canbazı Dr. 64 yaşındaki ip canbazı Dr. Özdemir Turan kıvrak hareketleriyle çelik halat üstünde yapmış olduğu gösterilerle yürekleri ağızlara getirdi. Sirk cambazlarının anonim hale getirdiği "Oy dingola dingola/ Kömürde koydum mangala/ Ayşe'de Fatma dostum var/ Çalkala 'Doktor' çalkala" sözleriyle ip üstünde gösterisini sergileyen Özdemir Turan, "Sandıkta Denge" gösterisiyle izleyicileri oldukça heyecanlandırdı.

Palyaçonun seyircilere yönelik şirinliklerinden sonra akrobatik hareketleriyle bol alkış alan ekibin gösterilerini, dalmaçyalı köpeklerin yapmış olduğu ip atlamaları takip etti. Dr. Özdemir Turan'ın İllüzyon gösterileri ve nesli tükenmekte olan Anadolu Parsının gösterileriyle program son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Türkiye'nin İlk Sirki Hasbahçe'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement