Uluslararası Antalya Tiyatro Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

Uluslararası Antalya Tiyatro Festivali

Uluslararası Antalya Tiyatro Festivali

Bu yıl 5'incisi düzenlenecek festival, 18 27 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.

15.05.2014 17:28  Güncelleme: 11:21

Bu yıl 5'incisi düzenlenecek Uluslararası Antalya Tiyatro Festivali, 18-27 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürü  Selim Gürata, müdürlükte düzenlediği basın toplantısında, festivalin 18 Mayıs'ta Ankara Devlet Tiyatrosu'nun "Macbeth" oyunu ile başlayacağını, 27 Mayıs'ta sona ereceğini söyledi.

Festivalde bu yıl 8'i yabancı, 4'ü yerli olmak üzere 12 gösterinin yer alacağını bildiren Gürata, karnaval havasında bir festival yapılacağını kaydetti. Geçen yıl 20 binin üzerinde seyircinin oyunları izlediğini ifade eden Gürata, bu yıl 25 bin seyirciye ulaşmayı hedeflediklerini anlattı.

Festival kapsamında Ankara Devlet Tiyatrosu "Macbeth", İstanbul Devlet Tiyatrosu "Üç Kız Kardeş", Diyarbakır Devlet Tiyatrosu "Rumuz Goncagül", Konya Devlet Tiyatrosu'nun da "39 Basamak" oyunu ile festivaldeki yerini alacağını dile getiren Gürata, şöyle konuştu:

"Festivalde bu yıl yurt dışından Romanya 'Biz İkimiz', Irak 'Haftanın Sekizinci Günü', Almanya 'Woyzek', Çin'in 'Arzu Denizi',  Slovenya, 'Ben Öldüğümde' ve  Polonya da 'Lemko' oyunları ile katılacak. Bu yıl,  Türkiye'de Polonya yılı olarak kutlanıyor. Türkiye-Polonya ilişkileri önemli bir yere sahip. Bu kapsamda kapanışı Polonya ve Slovenya ekipleri yapacak."

Gürata, yerli ve yabancı birçok oyunun izleyici ile buluşacağı tiyatro festivalinde seyircinin farklı kültürlere sahip ülkelerin oyunlarını kendi dilleriyle izleme fırsatı bulacağını kaydederek, "17 Mayıs'ta Cumhuriyet Meydanı'nda yapmayı planladığımız festivalin açılış gösterisini, Soma'da meydana gelen ve hepimizi üzen kaza nedeniyle 24 Mayıs'ta Muratpaşa Kent Meydanı'nda gerçekleştireceğiz. Onun dışında programımızda bir değişiklik bulunmuyor" dedi. 

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Uluslararası Antalya Tiyatro Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement