En İyi Şarkılarımı Ebru Gündeş'e Veririm - Son Dakika
Magazin

En İyi Şarkılarımı Ebru Gündeş'e Veririm

En İyi Şarkılarımı Ebru Gündeş\'e Veririm

'Berduş' isimli yeni bir albüm çıkaran şarkıcı Altay, yaptığı besteleri sanatçı arkadaşlarıyla da paylaştığını söylüyor.

01.05.2013 06:03  Güncelleme: 07:52

24 yıldır gece hayatının vazgeçilmez isimleri arasında olan Altay; yeni albümü 'Berduş'u Poll Production'dan çıkardı. "Bir daha dünyaya gelsem yine şarkıcı olurdum" diyen Altay; yeni albümünü anlattı...

'Berduş' nasıl bir albüm?

'Berduş'; aşkı, hayatı, dostluğu anlatıyor. Hayatın bana yaşattıklarını; müziğim ve nefesimle yansıtmaya çalıştım. İnce eleyip sık dokuyarak yaptığımız bu albümde daha farklı bir Altay bulacak dinleyiciler.

OLGUNLUK DÖNEMİM

Nasıl bir fark bu?

Bu albüm, olgunluk dönemim gibi. Daha içime sinerek yaptığım bir albüm oldu. Şarkıların hepsi birer hit. Genelde kendi şarkılarımı okurum ama bu sefer başka besteci arkadaşlardan da parçalar aldım; Mert Ekren ve Mustafa Erdoğan'ın şarkıları da var albümde. Ben hem eğlendiren, hem de duygulandıran şarkılar yapmaya çalışıyorum. Bu albümde; eğlendiren şarkılarımızın da sözleri duygusal. 'Canım' adlı şarkı mesela; eşime doğum günü hediyemdi. İlk klibi de bu şarkıya çekeceğiz.

Hayatınızı müzik üzerine kurdunuz; pişman mısınız?

Ben müziğe ilkokulda bağlama çalarak başladım. Ailemin isteğiyle, konservatuvardan önce başka okullara da gittim. Konservatuvarla birlikte, geceleri de çalışmaya başladım. Sahneye çıkmayı çok sevdiğim için o kulüpten bu kulübe çalışıyordum. Ben işimi hala ilk günkü heyecanla yapıyorum. Dünyaya milyon kere gelsem; yapacağım iş yine şarkıcılık olurdu.

Gece hayatının bittiği söyleniyor; doğru mu?

Ben bu işe kafelerde söyleyerek başladım. O zamanlar gece hayatı saat 01.00'de biterdi. Daha sonra sabaha kadar açık kalan mekanlar açıldı. 1990'lardan 2000'li yıllara kadar haftada yedi gün çalışıyorduk. 2000'den sonra yedi günlük çalışmalar dört-beş güne düşmeye başladı. Ancak gece hayatında şöyle bir değişim yaşandı: Eskiden bölgesel kulüpler vardı; mesela Etiler'deydi tüm mekanlar ancak sonra dağıldı. Şimdi İstanbul'da Büyükçekmece'de de kulüp var, Etiler'de de, Taksim'de de... Gece hayatı bitmedi; sadece dağılım gösterdi, bölgesellikten kurtuldu.

PANTOLON YIRTILDI!

Dinleyici sizi 'Var ya' adlı şarkıyla tanıdı; Alişan seslendirmişti. Başka kimlere şarkılar verdiniz?

Çok sanatçı arkadaşıma şarkı verdim. Ebru Gündeş mesela; benim için çok farklıdır. Çok sevdiğim bir arkadaşım, dostumdur; bendeki yeri de farklı olduğu için ona çok özel şarkılarımı veriyorum.

Bu kadar uzun yıllar sahnede olan biri olarak unutamadığınız bir anınız var mı?

Olmaz mı! İzmir'de sahneye çıkarken bir gün Sezen Aksu dinlemeye gelmişti beni. O kadar heyecanlanmıştım ki; sahnede ani bir hareket yapmıştım ve pantolonum yırtılmıştı. Sezen Aksu beni izlerken yırtık pantolonla şarkı söylediğim geceyi unutamam.

EŞİM 'SOSYAL OL' DİYOR AMA BEN ASOSYALİM

Eşiniz, yaptığınız iş hakkında ne düşünüyor?

Beni her zaman teşvik eder; "Dışarı çık, gez, toz; sosyal ol" der. Ama ben tam tersi; asosyalim. Gece dışarı çıkmayı sevmiyorum. İşimle var olmak istiyorum; haber olmak için gece gezmek istemiyorum. Bu konudaki en büyük destekçim de eşim. Eşimle birlikte yaşadığımız aşk; en büyük aşk!

Hiç polemiklere karışmıyorsunuz. Bunun bir nedeni var mı?

Bence polemikler, sabun köpüğüdür. Hiçbir zaman kimseyi bir yere getirmez. Ama polemik yapan arkadaşlar, strateji yapıyordur; onlara da saygı duyuyorum.

Gece hayatındasınız ama hiç alkol kullanmıyorsunuz sanırım...

Arada sırada alırım alkolü. Zaten fazla içemem, hemen sarhoş olurum. Gece kulüplerine sadece işe gidiyorum; eğlenmeye değil.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin En İyi Şarkılarımı Ebru Gündeş'e Veririm - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement