Livaneli Söyledi Çeşme Coştu - Son Dakika
Magazin

Livaneli Söyledi Çeşme Coştu

Livaneli Söyledi Çeşme Coştu

Zülfü Livaneli'nin Çeşme Amfitiyatro'da verdiği konser yoğun ilgi gördü.

29.07.2012 11:49

Zülfü Livaneli'nin Çeşme Amfitiyatro'da verdiği konser yoğun ilgi gördü.

Çeşme Garnizon Komutanı Binbaşı Yücel Ercan, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş ile çok sayıda vatandaşın izlediği konserde seyircilere seslenen Zülfü Livaneli, 41.sanat yılını kutladığını dile getirerek," Şu anda müzik dünyasında 41. yılını kutlarken benim şarkılarım ile büyüyenler şu anda 4. kuşağı oluşturuyor. Geçenlerde çocuk korosu ile 4 konser gerçekleştirdik. Bunu yapmaya devam edeceğiz. Bu şarkıları çocuklarımız söylüyor. Bir ülkenin türkülerini yapanlar, yasaları yapanlardan daha güçlüdür. Biz bunu ispat edeceğiz" dedi.

Kariyerinin 41. yılında başarılı çalışmalara imza atacağını vurgulayan Zülfü Livaneli, "Karanlığın Sonu Bir Ulu Şafak' isimli parçamız var. 40 yıldır bu şarkıyı söylüyorum. 40 yıldır göremedik ama bu ulu şafağı göreceğimizden en ufak bir kuşkum yok. Çünkü nice hükümet geldi geçti nice rejim değişikliği yaşandı. Havada kalan bir uçak yoktur, sonsuza kadar iktidarda kalan bir parti yoktur" diye konuştu.

BALBAY'DAN ÇEŞME'YE MEKTUP

Zülfü Livaneli konseri öncesinde konser alanına stant açan Mustafa Balbay'a Destek Birliği, Balbay'ın Çeşme için kaleme aldığı mektubu gazetecilerle paylaştı. Balbay, Çeşme için kaleme aldığı yazıda şu duygulara yer verdi: "Demokrasinin ve özgürlüklerin Çeşme'sine selam olsun. Şu anda kendimi rüzgara bırakıp Çeşme kıyılarına kadar uçmak isterdim. Çeşme'nin o güzelim esintisini içinize çekin. Özgürce nefes almanın zenginliğini ve mutluluğunu hissedin. Bu satırları hüzünle değil, hasretle yazıyorum. O günlerin geleceğine olan sarsılmaz inancım ile yazıyorum. Ülkemizde pek çok aydının yolu hapishaneden geçmiştir. Ben de payıma düşeni, dimdik ayakta durarak, üreterek, sizlere kavuşacağım günü hasretle bekleyerek yaşıyorum. Dışarıda bizler gibi yurtseverlerin olduğunu bilmek benim en büyük enerjimdir. Özgürlükte buluşmak, yaşam sevincinde ve daha güzel bir Türkiye mücadelesinde Çeşme rüzgarı ile yarışmak umuduyla hepinize selamlar ve saygılar sunuyorum. CHP İzmir Milletvekili kardeşiniz Mustafa Balbay." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Livaneli Söyledi Çeşme Coştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement