Toprağın Çocukları Filmi Tam Kadro "Motor" Dedi - Son Dakika
Magazin

Toprağın Çocukları Filmi Tam Kadro "Motor" Dedi

Toprağın Çocukları Filmi Tam Kadro "Motor" Dedi

Ankara'nın Elmadağ İlçesi Hasanoğlan Mahallesi'nde bulunan Hasanoğlan Köy Enstitüsü yerleşkesi 'Toprağın Çocukları' filmine set oldu.

12.08.2011 14:20

Ankara'nın Elmadağ İlçesi Hasanoğlan Mahallesi'nde bulunan Hasanoğlan Köy Enstitüsü yerleşkesi 'Toprağın Çocukları' filmine set oldu.

Hasanoğlan Mahallesi'nde, çekimlerine başlanan Toprağın Çocukları filmi tam kadro motor dedi. 1940 yıllarda Türkiye genelinde 21 adet kurulan köy enstitüleri, 1957 yılında dönemin ikdidarı tarafından sancılı bir şekilde kapatılmıştı. Bu köy enstitülerinin kapatışının işlendiği filmin çekimlerine Hasanoğlan Köy Enstitüsü yerleşkesinde başlandı.

1940 yıllarda bir döneme damgasını vurarak eğitim seferberliği olarak adlandırılan köy enstitüleri eğitim hayatı filme aktarılıyor. Tamamı 600 dönümlük Hasanolan Köy Enstütüsü yerleşkesinde çekilecek 'Toprağın Çocukları' filmi bir ay gibi sürede tamamlanacak. Film o dönemin öğrencileri tarafından inşa edilen tarihi binalarda çekilecek.

Köy Enstitüleri'nin kapatlışı sancısın ve naif bir aşk hikayeninin işleneceği 'Toprağın Çocukları' filminde ünlü sinema oyuncuları yer alıyor.

Filmin yönetmenliğini Ali Adnan Özgür, öykü ve senaryosunu Dilşah Özdinç, görüntü yönetmenliğini Yusuf Aslanyürek, genel sanat yönetmenliğini Ezel Akay üslenirken, Erkan Can, Meral Çetinkaya, Ufuk Bayraktar, Şebnem Sönmez, Türkü Turan, Menderes Samancılar, Müge Boz, Serdar Genç ve Bahtiyar Engin ise filmde çeşitli oyuncu karekrerlerini canlandırıyorlar.

'Toprağın Çocukları' filmi yönetmeni Ali Adnan Özgür, şu bilgileri verdi:

"Filmin konusu, köy enstitülerinin kapatılış serüveni ve sebebini anlattığımız bir film oluyur. Bu çekimleri Hasanoğlan Köy Enstitüsü yerleşkesinde yaklaşık 600 dönüm arazide yapıyoruz. Çekimler için tarihi binaların tamamını uygun hale getirmek için restore ettik, çevre temizliği yaparak tüm otlarını temizleyip burayı yaşanabilir hale getirdik.

Yakşakık 80 yıllık okul sıralarını bulup, gerçekten o yıllara ait dekorları kullanıyoruz. Filmde görülecek her şey köy enstitülerine ait eşyalar olacaklar. Bizim için sağdan veya soldan siyasi bir durum arz etmiyor.

Biz sadece köy enstitülerinin yaşamını ve kapatılışını işlemeye çalışıyoruz. Bizim için köy çocuklarının eğitim savaşını anlattığımız bir film olacak. Film Şubat ayında 250 kopya ile vizyona girecek. "

Kaynak: DHA

Son Dakika Magazin Toprağın Çocukları Filmi Tam Kadro 'Motor' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement