5137 Metrede Brisa Bayrağı - Son Dakika
Otomobil

5137 Metrede Brisa Bayrağı

5137 Metrede Brisa Bayrağı

Bridgestone ve Lassa Markalarıyla Türkiye ve Dünyada Lider Lastik Firmalarından Biri Konumunda Bulunan Brisa, Ağrı Dağı'nın Zirvesine Bayrağını Dikti.

13.08.2010 12:08

Brisa'nın farklı departmanlarında faaliyet gösteren kişilerden oluşan Brisa Dağcılık Ekibi, 21 km'lik parkuru 3 gün/ ortalama 15 saatte tamamlayarak zirve yaptı.

2009 yılı ortalarından itibaren süreçlere odaklanarak oluşturduğu iş modeliyle, bu modele bağlı olarak karar alma seviyesinin ve sorumluluklarının süreç sahiplerine teslim edildiği yeni bir yapılanmaya giden ve Türkiye Lastik pazarında ilk iki sırada olmayı hedefleyen Brisa'nın Dağcılık Ekibi, bu yönetim modelini baz alarak başlattığı Ağrı Dağı Zirve Tırmanışını tamamladı.

5137 metrelik yüksekliğe, Brisa bayrağını diken ekip,21 km'lik Eli köyü çıkış rotası/ parkurunu 3 günde tamamladı. Trekking ve dağcılık konusunda deneyimli Ceyda Dindar, Firuzan Yılmaz, Gürcan Didinedin, Gökhan Demirci ve Orkide Coşkun Bezek'ten oluşan ekibe, birçok doğal afetler sonrasında birçok arama kurtarma operasyonlarında görev almış, uluslararası deneyime sahip, profesyonel dağcı Halil Sayın liderlik etti.

Brisa çatısı altında faaliyet gösteren Bridgestone ve Lassa markalarıyla liderliği hedeflediklerini ve bu doğrultuda Türkiye'nin zirvesi Ağrı Dağı'na tırmanarak simgeleştirmeyi amaçladıklarını belirten Brisa Dağcılık Ekibi lideri Halil Sayın, "Geçtiğimiz yıl başlattığımız yeni yapılanmamız çerçevesindeki yeni yönetim modelimizi, tırmanışımıza uyarladık. Ağrı Dağı'nın zorlu doğa koşullarını rekabetin yoğun olduğu sektörümüze güç iş koşullarına benzetebiliriz. Farklı departmanlardaki arkadaşlarımızdan oluşan ekibimizle, tek bir hedef doğrultusunda hareket ederek, tüm zorlu koşullara rağmen ekip çalışmasının önemini vurgulamayı istedik. Zirveye ulaşırken tıpkı iş hayatında olduğu gibi gibi, tırmanış öncesi psikolojik ve fiziksel olarak tüm hazırlıkların tam ve doğru yapılması, ekibin kondisyonu ve koşulları dikkate alınarak en uygun planı yapmaya, hızlı ve doğru kararlar almaya ve bunları tırmanış sırasında yılmadan uygulamaya geçirmeye çalıştık. En önemlisi "ekip ruhu" ile tek bir vücut olarak hareket ederek ve tüm ekibin beceri ve yeteneklerini maksimum noktada kullanarak hedefe ulaşmayı başardık. Planlama, sorunları çözme, doğru karar verme gibi aşamaların üstesinden bir takım halinde geldiğimiz için, böyle bir tecrübenin koordinasyon, yüksek performans hedeflemek, başarma arzusu ve iletişim yetkinliklerinin gelişimi ile iş hayatımızı da olumlu anlamda etkilediğini düşünüyoruz" dedi.

Sorumluluklar paylaştırıldı

Tırmanış programının belirlenmesinin ardından, tüm ekibin belirli sorumlulukları paylaştığını ifade eden Halil Sayın, "Programımızı oluştururken, yönetim modelimizde olduğu gibi sorumlulukları süreç sahiplerine dağıttık. Dağcılığın temel kurallarına ve yönetmelerine bağlı kalarak, tüm ekibin, tırmanışta sorumluluk almasına özen gösterdik." dedi.

iyi hazırlık, iyi sonuç

Tırmanış öncesinde dağcılık sporunun gerektirdiği şekilde bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ifade eden Halil Sayın, "Özellikle Ağrı Dağı gibi zirve tırmanışlarında hayati önem taşıyan kuralları yerine getirdik. Hali hazırda ekip arkadaşlarının tamamının bu spora elverişli olmalarına karşın, Mart 2010 tarihinden bu yana 5 aylık çalışma ve antrenman süresince antrenman yürüyüşleri,Eğitim kampları,teknik malzeme eğitimi,Yüksek irtifa psikolojisi ve stres yönetimi gibi eğitimler, 5-6 seanslık Anaerob antrenmanları gerçekleştirdik. Bu sayede, aklimatize tırmanışımızı daha kısa sürede tamamlama imkanı yarattık. Parkuru belirlerken de minimum sürede, maksimum sonuç elde etmeyi düşündük. Bu amaçla, daha önceki tırmanışların bilgilerini paylaşarak değerlendirdik ve en uygun parkuru belirledik.

Zirve sonrasındaki dönüş yolculuğumuzu 3200 mt kamp'ında 1 gün konaklama yaparak 10 saatte tamamlayarak bu amacı gerçekleştirdik." dedi.

Genel Müdür Hakan Bayman ve insan Kaynakları ve Çalışma ilişkileri Direktörü Dr.Uğurtan Doğan'ın teşvik ve destekleriyle, bu tür etkinliklere ve projelere, çalışan motivasyonu ve bağlılığını artırmak için her zaman olumlu yaklaşıldığı, Ağrı Zirve Tırmanışı gibi ekip başarılarının, şirket değerlerinin güçlenmesi yönünde önemli katkı sağlayacağı belirtildi.

Kaynak: OtomobilGazetesi.com

Son Dakika Otomobil 5137 Metrede Brisa Bayrağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement