Mercedes Motorlu İnfinity! - Son Dakika
Otomobil

Mercedes Motorlu İnfinity!

Mercedes Motorlu İnfinity!

Q50 modelinin Avrupa yollarına Mercedes-Benz patentli 2.2 litrelik dizel motor seçeneğiyle çıkacağı duyuruldu.

08.03.2013 10:02  Güncelleme: 10:17

Infiniti'den yapılan açıklamada 115 g/km emisyon salımı oranı ve fabrika verilerine göre 100 kiloetrede ortalama 4.4 litre yakıt tüketimi değerine sahip dört silindirli dizel motorlu Q50′nin Avrupa'da satışına bu yılın sonbaharında başlanması hedefleniyor.

Yeni bir sınıfta ve markanın rekabet gücünü arttırmak için pazara sunulacak Q50, BMW 3 Serisi'nin karşısına konumlanacak ve Infiniti'nin ilk dört silindirli dizel motor kullanılan modeli olacak.

Nissan Başkan Yardımcısı Andy Palmer'in Salı günü yaptığı açıklamaya göre Infiniti Mercedes-Benz'den sadece 2.2 litrelik dizel motoru değil, aynı zamanda V6 dizel motoru da alacak.

Q50 hibrid motor seçeneğine de sahip olacak. 302 HP gücündeki 3.5 litrelik benzinli motor ve elektrik piliyle satışa sunulacak Q50 Hybrid'in emisyon değeri 145 g/km, 100 kilometrede ortalama yakıt tüketimi ise fabrika verilerine göre 6.6 kilometre olarak gerçekleşiyor.

Infiniti Q50′nin ardından premium kompakt hatchback sınıfında Q30 modeliyle de yollara çıkmayı planlıyor. Q30 Avrupa'da 2015 yılında tanıtılacak ve Mercedes A Serisi'nin platformunu paylaşacak. Model Nissan'ın İngiltere Sunderland'daki fabrikasında üretilecek.

Kaynak: http://www.carmedya.com

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Otomobil Mercedes Motorlu İnfinity! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement