Renault Başkanı'ndan Formula 1 Açıklaması - Son Dakika
Otomobil

Renault Başkanı'ndan Formula 1 Açıklaması

Renault Başkanı\'ndan Formula 1 Açıklaması

Renault Başkanı Carlos Ghosn, Formula 1'in, Fransız otomotiv üreticisi için büyük bir başarı olduğunu söyledi.

07.06.2013 11:00  Güncelleme: 14:23

Renault, Red Bull'un motor tedarikçisi olarak son üç sezonu şampiyon olarak kapattı. Bununla birlikte Renault, bu başarı karşılığında hak ettiği takdir ve itibarı elde etmediğini ifade etmişti. Red Bull'un isim sponsoru Infiniti'nin aynı zamanda Renault motorlarına da sponsor olmasının Fransız markasının ön plana çıkmasını kısmen kısıtladığı belirtiliyor.

Bununla birlikte Ghosn, Formula 1'in Renault için mantıklı olmaya devam ettiğini söyleyerek, "Formula 1'in Renault markası için bir başarı olduğunu düşünüyorum, çünkü marka stratejisiyle bir bağ kurmanız lazım. Rusya, Çin, Hindistan, Brezilya, Asya'nın güney doğusu, Kuzey Afrika, hatta Afrika gibi bölgelerde Formula 1'in bilinirliğini analiz ettiğinizde, göreceksiniz ki Formula 1 buralarda, insanların çok yakından izlediği hayli popüler bir spor" diye konuştu.

"İnsanlar markanızı kazanan bir motor veya takımla özdeşleştiriyor" diyen Ghosn, "Böylece insanlar Renault'nun teknoloji demek olduğunu, dayanıklılık demek olduğunu görebiliyor" dedi.

Ghosn ayrıca, kısa vadede Formula 1'de devam etme konusunda bir soru işaretinin bulunmadığını ancak uzun dönemde Renault'nun Formula 1'e para harcamasını makul gösterecek nedenlerin de bulunması gerektiğini söyledi.

Renault'nun F1'de ne kadar kalacağı sorusuna Ghosn, "F1 şirket için mantıklı olduğu sürece" cevabını verdi.

Kaynak: OtomobilGazetesi.com

Son Dakika Otomobil Renault Başkanı'ndan Formula 1 Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement