AK Parti Ankara Aday Adayları Temayül Yoklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Ankara Aday Adayları Temayül Yoklaması

AK Parti Ankara Aday Adayları Temayül Yoklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Türel: "Temayülde en iyi sonucu alan arkadaşımız adaylığını garanti gibi görüyor, son sıradaki arkadaşımız da adaylığının söz konusu olmadığını düşünüyor, bu b...

26.10.2013 12:43

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, "Temayül yoklama sonuçları, aday belirleme kriterlerinden sadece bir tanesi, belirleyici tek kriter değil" dedi.

AK Parti Ankara İl Başkanlığının, 30 Mart 2014 yerel seçimlerine yönelik büyükşehir belediye başkanlığı ve ilçe belediye başkanlıkları aday adayları temayül yoklaması, Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Temayül yoklamasında konuşan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Türel, temayül yoklamalarıyla teşkilatın aday adaylarına ilişkin kanaatlerini almayı hedeflediklerini belirterek, AK Parti'nin, demokrasi sınavı olarak gördüğü seçimlere her zaman teşkilat mensuplarıyla el ele vererek hazırlandığını söyledi.

Türel, AK Parti'nin 11 yıldır iktidarını "biz yaptık, oldu" mantığından uzak tutarak, her kesimin düşüncelerini alarak devam ettirdiğini ve bunun böyle süreceğini ifade etti.

Seçimlere girecek adayları belirlemede teşkilatın kanaatlerine her zaman önem verdiklerini ancak tek belirleyici kriter olarak da görmediklerini vurgulayan Türel, "Temayül yoklama sonuçları aday belirleme kriterlerinden sadece bir tanesi. Temayülde en iyi sonucu alan arkadaşımız adaylığını garanti gibi görüyor, son sıradaki arkadaşımız da adaylığının söz konusu olmadığını düşünüyor, bu böyle değil, bu yoklama bizim değerlendirme kriterlerimizden sadece bir tanesi, belirleyici tek kriter değil" dedi.

Temayül yoklamasında oy kullanacak partililere "duygular ile değil, mantıkla oy kullanın" önerisinde bulunan Türel, aday belirlemede en çok hangi aday ile oy alınabilineceği, AK Parti'yi kimin daha iyi temsil edebileceği gibi kriterlerin göz önünde bulundurulmasını istedi.

Türel, büyükşehirlerde temayül yoklamasının, büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyesi olmak üzere iki bölümden oluştuğuna işaret ederek, bugün 4, yarın da 12 büyükşehirde temayül yoklamasının yapılacağını söyledi.

Partililerin kanaatlerini belirtecekleri anket formlarında, belediye başkanının belediyecilik hizmetleri, halkla ilişkileri, teşkilatla ilişkileri, partiyi temsil yeteneği bakımından değerlendirmeleri istenirken, mevcut belediye başkanı AK Partili ise yeniden aday gösterilip gösterilmemesi de soruluyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Ankara Aday Adayları Temayül Yoklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement