AK Parti Danışma Meclisi Toplandı - Son Dakika
Politika

AK Parti Danışma Meclisi Toplandı

AK Parti Danışma Meclisi Toplandı

AK Partili Abdülhamit Gül, 1999 yılından bu yana İmralı'yla görüşme yapıldığını savundu.

06.04.2013 14:25  Güncelleme: 18:35

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, 1999 yılından bu yana İmralı'yla görüşme yapıldığını savundu.

AK Parti Muş İl Başkanlığı Nisan Ayı Meclisi toplantısı yapıldı. AK Parti İl Başkanlığı binasında yapılan toplantıya; AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Teşkilat Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Belediye Başkanı Necmettin Dede ile partililer katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Necmettin Dede, yüce bir başbakana ve inançlı bir partiye sahip olduklarını söyledi.

Dede şunları kaydetti:

"Bugün Türkiye, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde dünyanın gıpta ile baktığı adımlar atmış ve 10 yıl önce hayal bile edilemeyecek seviyelere taşınmıştır. Genelde kendisini gösteren bu hız yerele de yansımıştır. Halkımız da bu gelişmeye kayıtsız kalmamıştır. Bu her zaman sokakta görüldü. İlk seçimde aldığımız oyla ikinci seçimde aldığımız oy arasındaki fark malumunuzdur. Bu, sizlerin, genel başkanımızın ve partimizin başarısıdır. Bizler de size ayak uydurmuşsak, sizlere layık olmuşsak ne mutlu bize. Hem tarih yargılar hem yüce Mevla'm yargılar."

Abdülhamit Gül ise Muş'ta olduğu gibi bütün ülkede baharı yaşadıklarını söyledi. Bunu sadece mevsimsel olarak algılamadıklarını ifade eden Abdülhamit Gül, çözüm süreciyle birlikte siyasi baharın yaşandığını da belirtti. Özellikle 90'ların güvenlik politikasıyla bu bölgede faili meçhullerin arttığını dile getiren Gül şöyle konuştu:

"Bu politikalar bölge halkımızın devlete karşı mesafeli durmasına, devletin kendi hataları sebebiyet vermiştir. AK Parti iktidarına kadar 'devletin milleti vardır' anlayışı hakimdi. Yani Türkiye Cumhuriyet devletinin 60-70 milyon milleti vardı. AK Parti'yle bir paradigma, bir anlayış değişmiştir. O da devletin tebaası olmaz, milletin devleti olur. Milletin kendi anlayışına göre oluşturduğu bir devlet olur. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışıyla hareket ediyoruz."

1999 yılından beri İmralı'yla görüşmelerin yapıldığını öne süren Gül, "Devlet olmanın gereği olarak da bu zaten olmalıydı. Daha önce birtakım kamu görevlileri görüşürdü. Siyasetle, kamu görevlileri ve millet arasında birtakım bariyerler olduğu için siyasetin bundan haberi olmazdı. Görüşmeler yapılır, bürokraside kalırdı. İşte, AK Parti millet adına doğrudan sürece müdahil olan siyasi anlayışa hakimdir. İnşallah bu kararlılıkla da ülkemizde uzun yıllardır bir kara bela gibi çöken bu sorunu da hep birlikte çözeceğiz" şeklinde konuştu.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Danışma Meclisi Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement