AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda Bayramlaşma Töreni - Son Dakika
Politika

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda Bayramlaşma Töreni

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı\'nda Bayramlaşma Töreni

Başbakan Davutoğlu: (2) "AK Parti davası her şeyden önce bir ahlak ve erdem davasıdır, bir mevki ve makam davası değildir ve olmayacaktır" "Bu aile içinden çıkan iki cumhurbaşkanı, birbirlerine görevi tam bir ahlaki olgunluk içinde tevdi ettiler.

05.10.2014 18:01

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti davasının mevki ve makam değil, ahlak ve erdem davası olduğunu belirterek, "Bu aile içinden çıkan iki cumhurbaşkanı, birbirlerine görevi tam bir ahlaki olgunluk içinde tevdi ettiler. Tarihimizde ilk defa böylesine coşkulu, tam bir bayram havası içinde cumhurbaşkanlığı devir teslimi oldu" dedi.

Partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nca Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan Davutoğlu, AK Parti'nin cumhurbaşkanlığı, başbakanlık ve genel başkanlık devir teslim süreçleriyle büyük bir sınav verdiğini vurguladı.

Davutoğlu, "Bu aile içinden çıkan iki cumhurbaşkanı, birbirlerine görevi tam bir ahlaki olgunluk içinde tevdi ettiler. Tarihimizde ilk defa böylesine coşkulu, tam bir bayram havası içinde cumhurbaşkanlığı devir teslimi oldu. Biz bayramı o gün yaptık. Bugünkü bayram o günkü bayramın devamıdır" dedi.

Türkiye'nin kaderi ve AK Parti'nin geleceği üzerinde oynanan oyunlara fırsat verilmediğini anlatan Davutoğlu, "Hiçbirine fırsat verilmediyse, emin olunuz bizim İstanbul'un irfanından ders almamız sebebiyledir. AK Parti davası her şeyden önce bir ahlak ve erdem davasıdır, bir mevki ve makam davası değildir ve olmayacaktır. Öylesine bir ahlak ve erdem davasıdır ki bir veda kongresini, vefa kongresi olarak yaptık. Bizim bayramımız o gün başlamıştı. O gün Türkiye'nin her bir köşesinden gelen AK Partililer birbirleriyle kucaklaştılar ve yeni dönemi bir irfan, erdem dersiyle selamladılar" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti lideriyken yaptığı hizmetlerini öven Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Eğer bu gün bu bayramı AK Parti ailesi olarak yaptıysak, yapıyorsak ve bundan sonra da yapmaya devam edeceksek onun bize bıraktığı mirasın derin etkisini hep hissedeceğiz ve takdirle anacağız. Allah razı olsun. Bizlerden sonra inşallah daha çok AK Parti genel başkanları, daha çok AK Parti içinden başbakanlar ve cumhurbaşkanları gelecekler ve onlar dönüp, 'ilk cumhurbaşkanlığı, başbakanlık, genel başkanlık devir teslimi nasıl olmuştu?' diye örnek alacaklar. Güzel bir örnek oluşturduğumuz, sizler de buna destek verdiğiniz için Rabbime hamdediyoruz. İnşallah bu güzel örnekler devam edecek."

AK Parti ailesinin, bayramın da çilenin de hakkını veren bir aile olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Zaten çilenin ve ıstırabın hakkını veremeyenler bayramın da toyun da hakkını veremezler. Bizler çileye de hazırız, ıstıraba da hazırız bu millet için, bayrama da hazırız" diye konuştu.

Komşu ülkelerde ve genel olarak dünyada bayramı bayram olarak kutlayamayanlara Türkiye'nin her türlü yardımı yaptığını anlatan Davutoğlu, "Elhamdülillah Türkiye bizim iktidarımızda, iktidarımız döneminde sağlanan huzur ve istikrar ile bayramı bayram gibi kutluyor. Bu ülke eğer geleceğe güvenle bakıyorsa, bugün Türkiye'nin her yerinde coşkuyla bayram kutlanıyorsa, bunda AK Parti teşkilatının ve AK Parti neferlerinin büyük payı var" değerlendirmesini yaptı.

"Biz her günümüzü bayram kılabilmek için gecelerimizi gündüzlerimize katmaya hazırız" ifadesini kullanan Davutoğlu, "Her türlü çileyi ve ıstırabı çekmeye hazırız, yeter ki milletimiz bayramı bayram gibi kutlayabilsin, o huzuru yaşayabilsin, o sükunu bulabilsin" dedi.

- İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda Bayramlaşma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement