AK Parti'li Öz'den Bakanlara "Kayısı" Mektubu - Son Dakika
Politika

AK Parti'li Öz'den Bakanlara "Kayısı" Mektubu

AK Parti\'li Öz\'den Bakanlara "Kayısı" Mektubu

AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, kayısı tüketiminin artırılmasına katkı sağlamak amacıyla bazı bakanlara mektup gönderdi.

24.01.2014 16:04

AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, kayısı tüketiminin artırılmasına katkı sağlamak amacıyla bazı bakanlara mektup gönderdi.

Mektubunda kayısının insan sağlığına faydalarını dile getiren Öz, bakanlardan yemekhanelerde ve ikram servislerinde kuru, tatlı yada komposto olarak kayısı tüketiminin teşvik edilmesini istedi.

Ömer Faruk Öz, kayısının sağlıklı yaşam ve doğal beslenmedeki önemine dikkati çekerek; kaysının besleyici ve iştah açıcı özelliği olduğu, bol miktarda demir içerdiğinden kansızlığa iyi geldiği, vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasına yardımcı olduğu, kansere karşı koruyucu özellik taşıdığı, gelişme çağındaki çocuklara ve kemik gelişimine yardımcı olduğu, içeriğindeki kalsiyum ve magnezyum gibi elementler ile dişleri sağlamlaştırdığı, bedensel ve zihinsel yorgunluğun giderilmesine ve migrene karşı da olumlu etkiler gösterdiği, cildi besleyici ve nemlendirici etkiye sahip olduğunu ve sindirimi kolaylaştırdığını belirtti.

Özellikle askeri birlikler, yatılı bölge okulları, öğrenci yurtları, sevgi evleri, huzurevleri, çocuk ve gençlik merkezleri, ceza ve tevkif evleri ile hastanelerin yemekhanelerinde kayısı tüketiminin artırılmasını amaçladığını ifade eden Öz, kayısı mektuplarını Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na gönderdi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti'li Öz'den Bakanlara 'Kayısı' Mektubu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement