AK Parti'li Uzun: Süreçte Kararlıyız - Son Dakika
Politika

AK Parti'li Uzun: Süreçte Kararlıyız

AK Parti\'li Uzun: Süreçte Kararlıyız

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, "Çözüm sürecinde kararlıyız" dedi.

28.06.2013 11:24  Güncelleme: 11:37

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Türkiye'de terörün bitmesini istemeyen grupların süreci engellemeye çalıştıklarını ifade ederek, "Çözüm sürecinde kararlıyız" dedi.

Milletvekili Uzun, yazılı bir açıklama yaparak çözüm sürecini değerlendirdi. Çözüm süreci konusunda kararlı olduklarını belirten Uzun, samimiyetlerinin gereği olarak atılması gereken adımları cesaretle atmakta olduklarını kaydetti. AK Parti Hükümeti olarak terör sorununu bitirmeye kararlı olduklarının altını çizen Uzun, sürece karşı çok hassas olduklarını vurgulayarak, "Terör sorununu inşallah çözeceğiz, bunda kararlıyız. Kardeşliğimizi, milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirmemiz için bu sorunu çözmemiz lazım. Bunun çözümünü istememek saçmalıktır. Başbakanımız da bu iş için kolları sıvadı, bütün mesaisini buna harcıyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de çözümü, terörün bitmesini istemeyen grupların geçmişte olduğu gibi bugün de süreci engellemeye çalıştıklarını öne süren Uzun, şunları kaydetti: "Biz, halkımızdan gizlediğimiz veya milletimizi, şehitlerimizi ve yakınlarını incitecek hiçbir hesabın veya pazarlığın içinde olmadık, olmayacağız da. Bizim Türkiye gibi bir sevdamız var. AK Parti olarak 76 milyonun partisiyiz, bazıları gibi belli bölgelerin partisi değiliz. Çok dikkatli ve ölçerek davranıyoruz. Başbakanımızın söylediği gibi; 'bedeli ne olursa olsun çözeceğiz, baldıran zehri de olsa içeceğiz.' 30 yıldır ülkemizin başına bela olmuş terör meselesini Allah'ın izniyle hükümet olarak bütün riskleri alarak bitirmeye tereddütsüz kararlıyız."

Gezi Parkı olaylarına da değinen Uzun, şöyle devam etti: "Gezi Parkı olaylarının niçin yapıldığını iyi bir şekilde analiz ederek ortaya çıkardık. Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olanlar var. İçeride AK Parti hükümetinin, dışarıda Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olanlar var. Yıllardır Türkiye'nin imajını zedelemek için bazı tuzaklar kuruldu, oyunlar oynandı. Hamdolsun bunlar bitti. Vatandaşımız bunlara çok destek vermedi. Türkiye, Gezi Parkı bahane edilerek geliştirilen olaylara prim vermiyor. Vatandaşımız gerektiğinde cevabı verir. Kafa karıştırmak isteyenlere fırsat vermeyelim. İnşallah bu sorunlarımız bitecek, Türkiye yoluna devam edecek." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti'li Uzun: Süreçte Kararlıyız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement