AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun Açıklaması

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun Açıklaması

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Türkiye'nin yeni, sivil, demokratik ve özgürlükçü bir anayasaya ihtiyacı olduğunu ifade ederek "Daha fazla özgürlük ve yeni özgürlük alanları oluşturmak için demokratik ve sivil yeni anayasa"...

30.07.2013 15:50

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Türkiye'nin yeni, sivil, demokratik ve özgürlükçü bir anayasaya ihtiyacı olduğunu ifade ederek "Daha fazla özgürlük ve yeni özgürlük alanları oluşturmak için demokratik ve sivil yeni anayasa çalışması yapan hükümetimize karşı takınılacak tavır, özgürlüklere ve bu ülkeye en büyük ihanettir" dedi.

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda AK Parti, CHP, MHP ve BDP'nin yeni Anayasa'da üzerinde mutabık kaldığı madde sayısının 57'ye yükselmesi hakkında bir değerlendirme yapan Uzun, "Bizim yeni anayasa yapım süreciyle ilgili olmazsa olmazımız, kırmızı çizgilerimiz yok. Zaten kırmızı çizgilerle masaya oturursanız, buradan uzlaşma çıkmaz. Amacımız, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerini kısıtlayan uygulamalara son vermektir. Daha fazla özgürlük ve yeni özgürlük alanları oluşturmak için demokratik ve sivil yeni anayasa çalışması yapan hükümete karşı takınılacak tavır, özgürlüklere ve bu ülkeye en büyük ihanettir" ifadelerine yer verdi.

Türkiye'nin yeni, sivil, demokratik ve özgürlükçü bir anayasaya ihtiyacı olduğunu belirten Uzun, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu sağlandığında Türkiye'nin önünde kimse duramayacak. Türkiye'de hep millet eksenli değil, devlet eksenli anayasalar hazırlandı ve ülke bu şekilde yönetildi. Biz, yeni anayasa konusunda milletimize söz verdik ve bu sözümüzün arkasında duracağız. Türkiye'de 10 yıl öncesine kadar yasaklı kelimeler, sakıncalı konular vardı. O dönemde hiçbir şekilde dokunulamayan, sorgulanamayan kurum ve şahıslar vardı. Çetelerle mücadele ederek, hukuksuzlukla, suç örgütleriyle mücadele ederek yazarların, sanatçıların, gazetecilerin üzerlerindeki bu baskıları kaldıran biz olduk. Türkiye'yi muhalefetin hayal bile edemeyecekleri hedeflere ulaştırdık. AK Parti olarak bizler, bu yola çıktığımız günden beri kendimizi milletimizin hizmetine adayarak, Türkiye'yi, kendilerinin hayal bile edemeyecekleri hedeflere ulaştırıp, hatta uyguladıkları politikalara baktığımızda gelmesini bile arzu etmedikleri bir düzeye kavuşturduk. Daha çok demokrasi, daha çok refah, daha çok ilerleme adına, 11 yılda milletimizin desteği ve teveccühü ile hep birlikte birçok başarılara imza attık. Milli gelirimiz yükseldi. Her kesimdeki insanımız, kendini ifade edebilir duruma geldi. Türkiye'deki siyaset algısı AK Parti ile değişti."

CHP'nin sosyal medya üzerinden darbe sözcülüğüne soyunduğunu savunan Uzun, "Son zamanlarda kendi milletvekilleri bile sosyal medya üzerinden darbe sözcülüğü yaptılar. İçlerindeki darbe özlemini dışa vurdular. Siyasetin seviyesizliği, milletin iradesini her geçen gün ülke yönetimine daha çok yansıtmak adına, bu yüce millete hizmet adına, ülkemizin refahı, birlik ve bütünlüğü adına, hep birlikte milletle beraber hareket edip, içerideki ve dışarıdaki saygınlığımızın artmasında mıdır, yoksa sokak şiddetini, milletin iradesini hiçe saymayı, küfür etmeyi, yakıp yıkmayı bizzat veya yazılı ve sözlü olarak desteklemekte mi aramalıdır? CHP, ne yazık ki, Türkiye'nin halihazırda ulaştığı noktayı görmezden gelmektedir. Muhalefeti oldukları AK Parti'nin icraatlarından ve yaptığı siyasetten haberdar değildirler. CHP, kendisine gönül veren insanlara geleceğe dair ümit veremediği gibi, ülkede yapılan her icraatı, atılan her adımı, siyasete yakışmayan bir üslupla eleştirmekte ve yaşanan son olaylarda örneğini gördüğümüz gibi demokrasi ile bağdaşmayacak fiilleri desteklemektedir" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement