AK Parti Trabzon İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Politika

AK Parti Trabzon İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı

AK Parti Trabzon İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı

AK Parti Haziran Ayı İl Danışma Meclisi Toplantısında Konuşan İl Başkanı Muhammet Balta; "CHP Zihniyeti Türkiye'de Gerilim Yaratarak Pirim Yapıyor. Bizim Gerilime İhtiyacımız Yok. Biz Hizmet Sevdamızdan Vazgeçmeyeceğiz" Dedi.

29.06.2008 17:31

AK Parti Haziran ayı İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan İl Başkanı Muhammet Balta; "CHP zihniyeti Türkiye'de gerilim yaratarak pirim yapıyor. Bizim gerilime ihtiyacımız yok. Biz hizmet sevdamızdan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Zorlu Grant Otel'de yapılan toplantıya AK Parti Trabzon Milletvekileri Kemalettin Göktaş, Mustafa Cumur, AK Parti Trabzon İl Başkanı Muhammet Balta, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Aslıhan Bezirganoğlu, Gençlik Kolları üyeleri, İlçe Başkanları ve Belediye Başkanları katıldı. Toplantı sonrası Türkiye'de 20 pilot ilde başlatılan 'Siyaset Akademisi Seminerleri' kapsamında başarılı olan adaylara sertifikaları verildi.

Açılış konuşmasını yapan AK Parti Trabzon İl Başkanı Muhammet Balta, Türkiye'de 81 ilde yapılan çalışmaların izlerinin Trabzon'da da göründüğünü belirterek, bunun kendilerini mutlu ettiğini söyledi. AK Parti'nin 2002 yılından bu yana başta eğitim, sağlık ve ulaşımda olmak üzere her alanda başarılı çalışmalar yaptığını ifade eden Balta, "AK Parti iktidarı özellikle, Cumhuriyet tarihinden bu yana yapılmış olan en büyük çalışmaları gerçekleştirmiştir. Özellikle ulaşım alanında yapılan çalışmalarda, konforlu yollar sayesinde ulaşım rahatlamış ve 8 bin km yol yapılmıştır. Yerel yönetimlerde ayrıcalık olayını tamamen ortadan kaldırdık. Bütün belediyelere eşit ve adil bir şekilde ödenek sağlanıyor. Trabzon'a 3 trilyon 200 milyar afet fonundan ödenek aktardık. Yapılan bu destekleri görmezden gelerek gizleyip, kamuoyunu yanıltmanın hiçbir yararı yoktur. Bizim milletimiz her şeyi açık açık görüyor. CHP zihniyetindeki belediye başkanı 'Biz göreve geldiğimizde kaldırım taşı yapmayacağız, evi olmayan insanları ev sahibi yapacağız' dedi. Şu anda yapılan tek şey iktidarın yürüttüğü TOKİ projeleridir. Bundan başka da bir çalışma yoktur" dedi.

İktidarın yine AK Partiye nasip olduğunu kaydeden Balta, yapılacak yerel seçimlerde Trabzon Belediye'sini tekrar geri alacaklarını ve hayalleri yerine getireceklerini belirterek; "Trabzon Belediyesini CHP zihniyetinden tekrar geri alacağız. İnşallah belediyeyi devralınca bu hayalleri gerçekleştirmek yine bize nasip olacaktır. CHP zihniyeti Türkiye'de gerilim yaratarak pirim yapıyor. Bizim gerilime ihtiyacımız yok. Biz hizmet sevdamızdan vazgeçmeyeceğiz. Belediyecilik işi CHP zihniyetini işi değildir, bizim işimizdir. Yerel seçimlere 272 gün kaldı. 272 gün sonra genel idareyle birlikte Trabzon'da yerel idareyi de devralacağız. Trabzon'u gelişmiş şehirler seviyesine taşıyacağız. Bunların iktidar olmaya niyeti yok. Ancak meyve veren ağacı taşlıyorlar" diye konuştu.

Ardından söz alan AK Parti Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş ise, AK Parti olarak kendilerinin demokratik, laik, hukuk devletine karşı hiçbir çalışmalarının olmadığını dile getirerek, Türkiye'de demokrasiden başka bir rejim arayışı olmadığını söyledi. Göktaş, Türkiye'de karınca gibi çalışan insanların yanında, Ağustos böcekleri gibi iş yapmayan sadece konuşan insanların olduğunu dile getirerek; "Bunlar çalışmazlar, sadece konuşurlar. Bunlar halkın tepesine binerek gezmeye alışmışlar. Bugüne kadar ülkeye verdikleri hiçbir şey yok. Halkımız bunları hiçbir zaman iktidar yapmayacak. Çünkü bunlar tamamen halktan kopuk. Partimiz kapansa bile halk size neden oy versin. Bu partiyi kapatsalar da bu kadro Türkiye'de iktidar olmaya devam edecektir. Tayyip bey olsa da olmasa da bu kadroyla hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Yapılan hizmetlerimizin bedeli bu kapatma davası olmamalıydı. Partimiz inşallah kapanmayacak ve yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz" dedi.

Daha sonra söz alan Milletvekili Mustafa Cumur'da Trabzon Belediyesi'ne en fazla desteği kendilerinin verdiğini ifade ederek yapılanların sahiplenildiğini söyledi. Cumur, "En çok desteklenen belediye Trabzon Belediyesi. Biz Trabzon Belediyesi'ne karşı elimizden gelen desteği yapıyoruz. Buna karşılık başkan bizim yaptıklarımızı sahiplenip altında fotoğraf çektiriyor. Çöp sorununu biz çözdük, başkan gidip altına çöp sorununu ben çözdüm diye tabela asıyor" dedi.

Daha sonra Türkiye genelinde aralarında Trabzon'un da bulunduğu 20 pilot ilde gerçekleştirilen ve Trabzon'da 235 kişinin katıldığı "Siyaset Akademisi" Seminerlerini başarıyla tamamlayan adaylara sertifikaları verildi. İlk üçe giren Salih Cora, Ali Haydar Usta ve Zeynep Çelebi sertifikalarını Trabzon Milletvekilleri Kemalettin Göktaş ve Mustafa Cumur'un elinden aldı.

(AÖ-HE-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Trabzon İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement