Akkaya: "Twıtter Yasaklandı, Kullanıcısı Arttı" - Son Dakika
Politika

Akkaya: "Twıtter Yasaklandı, Kullanıcısı Arttı"

Akkaya: "Twıtter Yasaklandı, Kullanıcısı Arttı"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, dünden itibaren Twitter yasağının başladığını belirterek, “Ama 21. yüzyılın teknolojileriyle Twitter gibi bu iletişim araçlarını yasaklamak da mümkün değildir.

22.03.2014 19:23

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, dünden itibaren Twitter yasağının başladığını belirterek, "Ama 21. yüzyılın teknolojileriyle Twitter gibi bu iletişim araçlarını yasaklamak da mümkün değildir. Tam tersine Twitter kullanıcılarının iki gündür arttığını görüyoruz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya, Mersin'de önceki gün trenin işçileri taşıyan minibüse çarpması sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybeden 10 kişinin ailelerine taziyede bulunmak üzere Mersin'e geldi. CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ve İl Başkanı Faruk Mehmet Akar ile birlikte aileleri evlerinde ziyaret eden Akkaya, daha sonra İl Başkanlığı'na geldi. İl Başkanlığı önünde bekleyen gazetecilerin çay teklifini kabul eden Akkaya, çay ocağı önünde oturarak gazetecilerin ısmarladığı çayı içti. Bir süre gazetecilerle sohbet eden Akkaya, daha sonra İl Başkanlığı'na çıktı. Burada basın toplantısı düzenleyen Akkaya, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevlendirmesiyle kazada yaşamını yitiren işçilerin ailelerine taziye ziyaretlerinde bulunduklarını kaydetti. "Bu olayda 10 işçiyi kaybettik" diyen Akkaya, kazayı 'cinayet' olarak niteledi. Türkiye'de iş kazalarının kanıksanmış bir olay haline geldiğine işaret eden Akkaya, "10 yılda 12 bin kişiyi ihmalkarlık sonucunda kaybettik. Gördüğümüz olay, Türkiye'de alışılagelmiş bir olay ama çağdaş ülkelerde eşine az rastlanır bir olay. 'Biz bu ülkeyi çağdaş ve ileri demokrasi adı altında daha ileriye götüreceğiz' diye bu ülkeyi yönetmeye kalkanlar ne yazık ki hızlandırılmış yüksek hızlı trenler yapabiliyorlar, yolları döşeyebiliyorlar ama insanı merkezine alan, insanın zarar görmesini engelleyici tedbirleri almaktan ne yazık ki kaçınıyorlar. Bu hatta yaklaşık 40'a yakın hemzemin geçit var. Bugünkü yaşadığımız olay Devlet Demiryolları'nın özelleştirilme ve taşeronlaştırılmaya dönük çalışmalarının bir sonucudur. 21. yüzyılın teknolojisi o kadar gelişmişken bununla ilgili tedbir alınmaması kabul edilir bir olay değildir. Ölen kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum" diye konuştu.

"TAŞIMA MİTİNGİ YAPMIYORUZ"

Kılıçdaroğlu'nun 27 Mart 2014 tarihinde Hatay, Adana, Antalya ile Mersin'in Tarsus ve merkez Toroslar ilçelerinde miting yapacağını belirten Akkaya, seçime 8 gün kaldığını anımsatarak, "8 gün sonra yerel seçimlerin sonucunu göreceğiz. Türkiye'yi dolaşıyorum, yaklaşık 35'e yakın miting organize ettim. Her gittiğim ilde esnafla, çalışanlarla, vatandaşlarla yüz yüze görüşüyorum. Gazeteci kimliğimle siyasi kimliğimi ön plana çıkartmadan da görüşüyorum. Aldığım izlenim, bu seçimlerden çok farklı, olağanüstü bir şey olmazsa Cumhuriyet Halk Partisi birinci parti olarak çıkacaktır. 'CHP giremez' denilen yerlerde yaptığımız mitingleri ve Genel Başkanımıza gösterilen ilgiyi gördüğümüz zaman buna yürekten inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Düzenledikleri mitinglerin hiçbirinde taşıma mitingi yapmadıklarını vurgulayan Akkaya, şöyle devam etti:

"Şehrin dışından kimseyi getirmiyoruz. Şehrin içinden ilçelerden üyelerimiz geliyorlar. Ama örneğin biz Mersin'de bir miting yaparken, Ankara'dan, Çorum'dan, Kastamonu'dan buraya partilileri taşımıyoruz. Biz kendi gücümüzü görmek istiyoruz. Benim tahminimin boşa çıkmadığını önümüzdeki pazar günü saat 20.30'da herkes görecektir."

"TWITTER'İ TEKNOLOJİK OLARAK YASAKLAMAK MÜMKÜN DEĞİL"

AK Parti'nin en son seçimlerde 'yoksulluğu bitireceğiz, yasakları kaldıracağız, yolsuzluğu bitireceğiz' diyerek '3 Y' ile vatandaşa vaatte bulunduğunu dile getiren Akkaya, "Ama bugünkü geldiğimiz noktada yoksulluk bitmemiştir, tam tersine artmıştır. Bugün işsizlik çift haneli rakamlara çıkmıştır, cari açık cumhuriyet tarihinin 2002 yılına kadarki toplam cari açıktan 2,5 kat fazladır. İşsizlik sigortasına başvuranların sayısı 10 yılda yüzde 75 artmıştır. Yasakları kaldırmak yerine yeni yasaklar getirildi. Bugün toplantı ve gösteri yürüyüşüne getirilen yasaklar dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde yok. 'Yolsuzluğu önleyeceğiz' dediler, yolsuzluk batağına gömüldüler. 17 Aralık'tan sonra olanları görüyorsunuz" şeklinde konuştu.

Twitter'in yasaklanmasına da değinen Akkaya, "21. yüzyılın en önemli bilgi sistemi, haberleşme özgürlüğünün en önemli unsuru ama o da ne yazık ki, korkan bir iktidar tarafından yasaklanıyor. Neden korkuyorlar? Çünkü birçok şey açığa çıkmasın, kapatalım, halkımız görmesin. Halkın aklıyla alay etmekten başka bir şey değildir bu. Ama 21. yüzyılın teknolojileriyle Twitter gibi bu iletişim araçlarını yasaklamak da mümkün değildir. Tam tersine Twitter kullanıcılarının da çoğaldığını görüyoruz. Bizde bir şeyi yasakladığınız zaman daha çok merak uyandırır. Basından takip ediyoruz, iki gündür kullanıcı sayısının da artmış olduğunu görüyoruz. Bu da yasaklara karşı olan bir tepkiden geliyor. İktidar sandıkta bunun karşılığını görecektir" dedi.

"GENEL BAŞKANIMIZIN SÖYLEDİKLERİNİ BİRÇOK KÖŞE YAZARI DA YAZMIŞTI"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun " Niğde'de meydana gelen terörist saldırıdan bir gün önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konuda açıklama yapması, Türkiye'nin huzurunu sabote etmeye yönelik bilgi sahibi olduğu anlamına gelir" sözlerinin sorulması üzerine Akkaya, şunları söyledi:

"Biz Süleyman Soylu'ya bir cevap vermek istemeyiz. Ama Sayın Genel Başkanımızın söylediklerini daha önce birçok köşe yazarı da yazmıştı. Çünkü bu ülkeyi yönetenlerin ülkeyi bölmeye çalışan söylemleri zaten bunun bir habercisiydi. Bunun için siyaset bilimcisi olmaya gerek yok. Belki Genel Başkanımız bunu yüksek sesle ve bu tür provokasyonların olabileceğini, buna gelinmemesi gerektiğini her yerde söylüyor. CHP'nin, MHP'nin, AK Parti'nin seçim bürolarına saldırıyorlar ama Genel Başkanımız, 'Kesinlikle camları da kırsalar, masaları da yıksalar karşılık vermeyeceğiz, bu oyuna gelmeyeceğiz' diyor. Onun için de o süreç içinde hükümetin yaptığı yanlışlıkları, eksiklikleri kamuoyunun bilgisine sundu. Hükümetin bir tedbir alması ve bu konuda halkı bölecek, birbirine düşürecek söylemlerden kaçınılması gerektiğini Genel Başkanımız sadece 2-3 gün öncesinden değil, 15-20 gün öncesinden beri söylüyor ve herkesi sağduyuya davet ediyor." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Akkaya: 'Twıtter Yasaklandı, Kullanıcısı Arttı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement