Anayasa Değişiklik Paketi, Komisyonu'ndan Geçti - Son Dakika
Politika

Anayasa Değişiklik Paketi, Komisyonu'ndan Geçti

Anayasa Değişiklik Paketi, Komisyonu\'ndan Geçti

Cumhurbaşkanını Halkın Seçmesini de İçeren Anayasa Değişikliği Anayasa Komisyonu'ndan Geçti. CHP'li Üyelerin İç Tüzük İhlali Yapıldığı Gerekçesiyle Terk Ettiği Komisyonda 6 ve 7. Maddeler Kabul Edildi

05.05.2007 19:38

Cumhurbaşkanını halkın seçmesini de içeren anayasa değişikliği paketi Anayasa Komisyonu'ndan geçti. CHP'li üyelerin iç tüzük ihlali yapıldığı gerekçesiyle terk ettiği komisyonda 6 ve 7. maddeler AK Parti ve Anavatan Partisi oyları ile kabul edildi.

Anayasa Komisyonu'nda 2 gündür görüşülmekte olan anayasa değişikliği paketi görüşülerek kabul edildi. CHP'li üyeler, 5. maddenin okunmadan kabul edilmesinin iç tüzük ihlali olduğu gerekçesiyle 6 ve 7. maddelerin görüşülmesine katılmadı. Anayasaya geçici maddeler eklenmesini öngören 6. maddede, 'Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 67. maddesinin son fıkrası, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılabilmesi için çıkarılması gereken kanun hükümleri ile seçim kanunlarında yapılacak değişiklikler bakımından

yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde dikkate alınmaz' geçici maddesi ile, 'Bu kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren ilk cumhurbaşkanlığı seçimi 60 içinde yapılır' geçici maddesi benimsendi. Ayrıca 'Bu kanun, yayımı tarihinde yürürlüğe girer ve halkoyuna sunulması halinde maddeler birlikte oylanır' hükmünü içeren 7. madde de benimsendi.

AK Parti tarafından hazırlanan pakette, cumhurbaşkanının halk oyuyla '5+5' şeklinde ve genel seçimlerin 4 yılda bir yapılması kararlaştırıldı.

Değişiklik paketinin 6 ve 7. maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce söz alan CHP Milletvekilil Oya Araslı, Komisyon Başkanı Burhan Kuzu'yu tutumu nedeniyle eleştirdi. Toplantıda, AK Parti'li ve CHP'li üyeler arasındaki atışmalar da devam etti. Kuzu, iç tüzük değişikliklerinin Anayasa Mahkemesi'ne gitmediğini ve bunu da CHP'lilerin bildiğini kaydetti. Kuzu, CHP'lilerin toplantıyı terk etmelerinden de rahatsız olduğunu sözlerine ekledi.

(TAN-OK-OK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Anayasa Değişiklik Paketi, Komisyonu'ndan Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement