Avrupa Birliği Eski Bakanı Volkan Bozkır Açıklaması - Son Dakika
Politika

Avrupa Birliği Eski Bakanı Volkan Bozkır Açıklaması

Avrupa Birliği Eski Bakanı Volkan Bozkır Açıklaması

Antalya’da Salı Grubu’nun düzenlediği toplantıya katılan Avrupa Birliği eski Bakanı Volkan Bozkır, şöyle konuştu: "Hepimizin aklında tek bir soru var. 1 Kasım seçimleriyle birlikte Türkiye’de istikrar ve huzur yeniden yerine gelecek mi?”Bir grup sanayici ve iş adamının oluşturduğu Salı Sanayici ve İşadamları Grubu, Avrupa Birliği eski Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili adayı Volkan Bozkır’ı ağırladı.

20.10.2015 16:16

Antalya'da Salı Grubu'nun düzenlediği toplantıya katılan Avrupa Birliği eski Bakanı Volkan Bozkır, şöyle konuştu: "Hepimizin aklında tek bir soru var. 1 Kasım seçimleriyle birlikte Türkiye'de istikrar ve huzur yeniden yerine gelecek mi?"

Bir grup sanayici ve iş adamının oluşturduğu Salı Sanayici ve İşadamları Grubu, Avrupa Birliği eski Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili adayı Volkan Bozkır'ı ağırladı. Antalya Tenis İhtisas Kulübü (ATİK)'de yapılan toplantıya çok sayıda Salı Grubu üyesinin yanı sıra AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer de katıldı. Toplantıda siyasi ve ekonomik gelişmeleri değerlendiren Bozkır, 1 Kasım seçimlerinde sandıktan istikrar ve huzur çıkmasını umduğunu söyledi.

"HERKESİN AKLINDA BİR SORU VAR"

Herkesin 1 Kasım seçimlerine odaklandığını ve seçim sonuçlarını merakla beklediğinin altını çizen Bozkır, şunları söyledi: "Hepimizin aklında tek bir soru var; 1 Kasım seçimleriyle birlikte Türkiye'de istikrar ve huzur yeniden yerine gelecek mi?"

Türkiye'nin iki senedir çok fazla seçim ortamı yaşadığını anlatan Bozkır, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemizde seçim kararı alınmasıyla, seçimin uygulanması arasındaki süre ne yazık ki fazla. En az 70 günlük bir süre var. Tabi o da ister istemez yatırımcının yatırım kararını etkiliyor. Meclis 6 ay gibi uzun bir süredir kapalı. Bunların hepsi seçim sonrasındaki beklentileri artırdı. Umuyoruz ki istikrar ve huzur milletimizin takdiriyle ortaya çıkacak."

SİYASİ REFORMLAR GÜÇLENDİ

Türkiye'nin çok zor dönemlerden geçtiğini ve yoklukların yaşandığını vurgulayan Bozkır, şunları söyledi: "Öyle günlerden geldik ki, Türkiye'de yoklukların olduğunu ve siyasi kararların siyaset tarafından değil bazı mekanizmalar tarafından alındığını, kanunların insan hakları ve temel özgürlükleri etkileyen alanlarda yeterli olmadığını gördük. Son 20 yıllık döneme baktığımızda, rahmetli Özal ile başlayan ekonominin hür teşebbüse açılması ve serbest piyasa ekonomisine geçiş ile birlikte pek çok şey değişmeye başladı. Son 12 senedir Türkiye'de siyasi reformlar çok güçlü bir şekilde yapılıyor."

"SİVİL TOPLUM DEMOKRASİNİN TEMELİDİR"

Sivil toplum örgütlerinin Türkiye'de demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğuna değinen Bozkır, önceden bu tür kuruluşların önünde pek çok engel aktardı.

Türkiye'de 105 bin sivil toplum örgütü olduğunu kaydeden Bozkır, "Önceden sivil toplum olmak mümkün değildi. Dernekler yasasıyla bu çok zor bir hal almıştı. Şimdi herkes istediği gibi konuşuyor, tenkit ediyor, görüşlerini açıklıyor. Sivil toplum demokrasinin temelidir. Biz o kadar uzun süre sivil toplumsuz bir dönem yaşadık ki, şimdi yeni yeni kendimize geliyoruz" ifadelerini kullandı.

Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç, 7 Haziran seçimlerinden sonra hükümet kurulamamasından kaynaklanan belirsizliğin iş hayatını çok olumsuz etkilediğini belirtti

Koç, 1 Kasım seçimleri sonrası her ne koşulda olursa olsun icraat hükümetinin uzlaşmacı bir tavırla kurulması gerektiğine değindi. Koç, toplantının ardından Bozkır'a plaket takdim etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Avrupa Birliği Eski Bakanı Volkan Bozkır Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement