Bakan Yılmaz'ın Muş Ziyareti - Son Dakika
Politika

Bakan Yılmaz'ın Muş Ziyareti

Bakan Yılmaz\'ın Muş Ziyareti

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yeni kurulan üniversitelerin her geçen gün gelişmeye devam ettiğini söyledi.

01.08.2012 21:17

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yeni kurulan üniversitelerin her geçen gün gelişmeye devam ettiğini söyledi.

AK Parti İl Başkanlığı tarafından onuruna düzenlenen iftar programına katılmak üzere Muş'a gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Muş Alparslan Üniversitesi'ni (MŞÜ) gezdi. Burada çalışmalarla ilgili Bakan Yılmaz'a bilgi veren MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, ziyaretin kendileri için çok anlamlı olduğunu söyledi. Bakan Yılmaz'la birlikte koordineli şekilde çalıştıklarını ifade eden Rektör İnanç, "Sayın Bakanımızın, üniversitemize bakışı pozitif olarak hep devam ediyor. Bu nedenle ben Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum. Kendisine Muş halkı adlına bir minnet borçlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Çünkü bugüne kadar kendisinden talep ettiğimiz hiçbir konuda bizi geciktirmedi. Tüm haklı taleplerimize hep olumlu cevaplar verdi. Bir taraftan yatırımları hızlandırma adına üniversitemize kaynaklar aktarırken, bir taraftan da yatırım bütçemizi sürekli revize ederek bize destek verdi" dedi.

Üniversiteleri çok önemsediklerini dile getiren Bakan Yılmaz ise, bütün illerde üniversite kurulduğunu ve bunun çok önemli olduğunu belirtti. Üniversitelerin ilk kurulduğu dönemde bazı tartışmalar yaşandığını hatırlatan Yılmaz, "'Bunlar tabela üniversitesi olacak, bunların içi yeterince doldurulamayacak' diye uzun süre tartışmalar yaşanmıştı. Fakat bakın, çok kısa bir süreçte Muş Alparslan Üniversitesi örneğinde de gördüğümüz gibi bu üniversitelerimiz çok güçlü bir şekilde yollarına devam ediyorlar. Kurulduğu zaman bin 500 olan öğrenci sayısı, bugün 7 bini aşmış durumda. Hiçbir kampüs altyapısı yokken, tamamen boş bir araziyken, buralar şu anda bir kampüs halini almış. Tabii ki bir takım eksiklikler ve bunları kısa sürede tamamlamaya gayret edeceğiz" diye konuştu.

Üniversiteleri sadece bir eğitim-öğretim kurumu olarak algılamadıklarını vurgulayan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Üniversiteler aynı zamanda o yörenin kalkınmasında da lokomotif görevi görüyor. Burada yüzlerce nitelikli insan istihdam ediliyor. Üniversitelerin, bulundukları ilin hem sosyal meseleleri ile hem ekonomik meseleleri ile ilgilenmelerini istiyoruz. Projeler, fikirler geliştirsinler, özel sektörün yanından olsunlar, onlara destek olsunlar. İşte zaman içinde bu bölgenin potansiyellerini iyi ortaya çıkarsınlar, fırsatlarını iyi belirlesinler ve topluma faydalı anlamda destek olsunlar."

Üniversitelerin bu anlamda çok önemli kalkınma kurumları olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, "Çünkü 21. yüzyılda kalkınmanın temelini bilgi oluşturuyor. Artık ne doğal kaynaklar, ne başka bir şey. Bugünkü dünyada kim daha fazla bilgi üretebiliyorsa, nitelikli bilgi üretebilir ve bunu katma değere dönüştürebilirse o kazanır. Dolaysıyla bu yeni üniversitelerimiz yörelerimizin daha hızlı bir şekilde kalkınmasına katkı sağlayacak. Üniversitelerin toplam etkisini düşündüğümüz zaman ülkemizin kalkınmasına, gelişmesine, 2023 vizyonuna yürümesine katkıda bulunmuş olacak. Bütün bu üniversitelerimizi böyle bir zihniyetle, anlayışla oluşturuyoruz. Toplumla iç içe olmasını istiyoruz. Biz Hükümet olarak üzerimize düşeni yapıyoruz" dedi.

Bakan Yılmaz'a ziyaret anısına Rektör İnanç tarafından el dokuma kilim hediye edildi. Bakan Yılmaz, daha sonra kampüs alanında devam eden inşaat çalışmalarını inceledi. Bakan Yılmaz'a Vali Ali Çınar, AK Parti Milletvekilleri Faruk Işık ve Doç. Dr. Muzaffer Çakar, İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Arıkan ile partililer eşlik etti.

Bakan Yılmaz, üniversite gezisinin ardından Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği binasını ziyaret ettikten sonra onuruna verilen iftar yemeğine katıldı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Yılmaz'ın Muş Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement