Başbakan, Haşimi'yle Görüştü - Son Dakika
Politika

Başbakan, Haşimi'yle Görüştü

Başbakan, Haşimi\'yle Görüştü

Başbakan Erdoğan, hakkında tutuklama kararı çıkan, Irak Cumhurbaşkanı yardımcısı Haşimi'yle gerilen ilişkileri konuştu.

24.04.2012 19:16  Güncelleme: 20:08

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bağdat yönetiminin, hakkında tutuklama kararı çıkardığı, Irak Cumhurbaşkanı yardımcısı Tarık Haşimi ile bir araya geldi.

Başbakanlık'ta gerçekleşen görüşme, yaklaşık 1 saat 10 dakika sürdü.

Görüşmede Irak Başbakanı Maliki'nin Türkiye'ye yönelik sözlerinden sonra gerilen ilişkiler ve Irak'taki son durum masaya yatırıldı.

Haşimi, görümenin ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmek üzere Başbakanlık'tan ayrıldı. Başbakan Erdoğan'sa bu görüşmeden kısa bir süre sonra Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan'ı kabul etti.

"İLİŞKİLERİMİZ YAZ BULUTU GİBİ"

Haşimi'nin bugünkü ilk ziyaretinin adresi Saadet Partisi Genel Merkezi'ydi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile yaptığı görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Haşimi, son günlerde karşılıklı yapılan açıklamalarla gerilen Türkiye - Irak ilişkileriyle ilgili olarak şunları söyledi:

"Son beyanlarla Türkiye ile Irak ilişkileri yaz bulutu gibi oldu. Gelip geçer. Başbakan Erdoğan'ın Irak konusunda endişesini dile getirme konusunu saygı ile karşılıyorum. Irak ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesi için çaba göstermemiz gerekir"

Kaynak: Diğer

Son Dakika Politika Başbakan, Haşimi'yle Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement