'Başbakan Suçüstü Yakalandı!' - Son Dakika
Politika

'Başbakan Suçüstü Yakalandı!'

\'Başbakan Suçüstü Yakalandı!\'

MHP'li Vekilden Erdoğan'a Yönelik Ağır Suçlama

02.09.2010 11:28  Güncelleme: 17:18

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşi, Kayseri'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ağır suçlamama ve ithamlarda bulundu. Bölükbaşı " MHP'ye hayasızca saldıran Başbakan, İmralı canisine vadeli çek vermiştir. Başbakan bölücülüğün önünü açmak, ilerde kendisini yargılayacak anayasa mahkemesini ele geçirmek istemektedir. Başbakan 'İmralı canisiyle ben görüşmedim ama bazı güçler görüşmüştür' diyerek tevil yaptı. 'MİT görüşmüş olabilir' dedi. Sanırsınız ki MİT MHP'ye bağlı bir kuruluş" dedi .

MHP Merkez Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Eraslan tarafından verilen iftar yemeğine MHP Genel başkan yardımcısı Deniz Bölükbaşı, Metin Çobanoğlu, MHP Kayseri milletvekili ve Milli Savunma eski Bakanı Sebahattin Çakmakoğlu, 7 00'e yakın sivil toplum örgütü yöneticisi ve partililer katıldı. Bölükbaşı, iftar sonrası ve yerel TV'lerde yaptığı konuşmaya, "Başbakan ve AKP, Türk milletine klişe sloganlarla, referandumu '12 Eylül'ü sileceğiz. Daha fazla hukuk' gibi kabul ettirmek istiyorlar. Ancak, bu sloganlar gizli hesaplarını kapatmak için ambalaj malzemesidir. Eğer, Başbakan samimi ise, 12 Eylül darbesinin izleri 17 kez değişen anayasa ile ortadan kalkarken, bir konuda iz kalmıştır. O da YÖK'tür. Başbakanın anayasa paketine 12 Eylülün en büyük izi olan YÖK'ü dahil etmemesi manidardır. Çünkü YÖK ele geçirilmiştir." diyerek başladı. Bölükbaşı, daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

MEVCUT ANAYASA ÇOCUK TACİZİNİ SERBEST Mİ BIRAKIYOR ?

" Bu paketin anatomisini iyi inceleyince makyaj ve ambalaj malzemesi olduğunu görürsünüz. Özellikle kadınların korunması, özürlüler ve şehit yakınları için açılan konular temenni konulardır. Bunların içinde pozitif bir tek madde yoktur. Mevcut anayasamız özürlüler, kadınlar, çocukların korunmasına mani midir? Asıl niyetleri gizledikleri konuların üstünü örtmek, yani garnitür olarak kullanmak ve akıl çelmektir. Soruyorum size; çocuk tacizi, bugüne kadar serbest miydi ki, şimdi anayasaya koyuyorsun. Başbakanın iki gizli amacı var. Üzerini örtüp sakladığı hesaplardan birisi, onun milli birlik ve kardeşlik dediği, bizim PKK açılımı dediğimiz konunun önünü açmaktır. İkincisi AKP kendi dönemindeki hırsızlık ve yolsuzlukların yargı önünde hesabını vermemek için şimdiden bunun alt yapısını hazırlamaktadır. Başbakan 17 Nisan 2010 tarihinde TV 24'de katıldığı programında, kendi ağzından bu anayasa paketinin PKK açılımının önünü rahatlatacağını o nedenle bu süreci çok önemli bir adım olarak nitelendirmiştir."

SANIRSINIZ Kİ MİT MHP'YE BAĞLI

Deniz Bölükbaşı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın anayasa suçu işlediğini,Anayasanın tartışılamaz maddelerine bile aykırı hareket ettiğini ileri sürerek, Yüce Divanda yargılanmamak için şimdiden önlemler aldığını, bunu da paketin içine gizlediği maddelerle gerçekleştireceğini ileri sürdü. MHP Genel başkan Yardımcısı Bölükbaşı, ilgiyle izlenen ve alkışlarla sık sık kesilen konuşmasında " Başbakan mevcut anayasa ile karşılaşmamak için anayasa mahkemesini ortadan kaldırmak istemektedir. Bunu kendisi de itiraf etmiştir. O nedenle Başbakan MHP'yi hedef alan hayasız bir kampanya başlatmıştır. Bunu yaparken suçüstü olmuştur. İmralı canisi ile 'Evet' pazarlığı yaparken yakalanmıştır. AKP'li yöneticilerin caninin avukatları için gemi kiralanmasında çaba sarfetmesi bunun bir başka örneğidir. Başbakan biz bunları söyleyince 'Bu şerefsizlik ve alçaklıktır' dedi. 4 gün sonra gelişmeler oldu bu kez de 'Ben görüşmedim ama bazı güçler görüşmüştür' diyerek tevil yaptı. 'MİT görüşmüş olabilir' dedi. Sanırsınız ki MİT, MHP'ye bağlı bir kuruluş. Sanırsınız ki, MİT Başbakanlığa bağlı bir kuruluş değil. "diyerek, suçlamalarda bulundu

BAŞBAKAN İMRALI CANİSİNE AÇIK ÇEK VERDİ

Başbakan Erdoğan'ın Abdullah Öcalan'la görüşmediğini belirttiğini ve bunun inandırıcı olmadığını söyleyen Deniz Bölükbaşı, konuşması sırasında bu iddiaları dayandırdığı BDP Eş Başkanı Ahmet Türk ile Bölücübaşı Öcalan'ın avukatları aracılığıyla terör örgütüne gönderdiği mesajları içeren yazıları mikrofondan okudu. Bölükbaşı, sözlerini şöyle tamamladı:

"BTP'nin boykotu sahtedir. Pazarlıklar sürerken İmralı canisi ile görüşmeler yapılmıştır. Başbakan İmralı canisine vadeli çek vermiştir. 8 yıllık AKP döneminde meydana gelen yolsuzluklardan kurtulmak için milletvekili dokunulmazlığından kaçan Başbakan ileride bu hesabı soracak adli merkezlere şimdiden ayar vermektedir. Başbakan bölücülüğün önünü açmak, ilerde kendisini yargılayacak anayasa mahkemesini ele geçirmek istemektedir. Diğer yolsuzluk ve düzensizlikler için de yargıdaki HSYK'yı ele geçirip kendine göre bir yargı oluşturmak istemektedir. "

Oktay ENSARİ - Demet ÖZTÜRK/ KAYSERİ - DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 'Başbakan Suçüstü Yakalandı!' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement