Başbakanlık Korumalarını Şikayet Edecek - Son Dakika
Politika

Başbakanlık Korumalarını Şikayet Edecek

Başbakanlık Korumalarını Şikayet Edecek

10 Kasım'da Meclis Genel Kurulu'nda Gergin Oturum Sürerken, Bir Başka Gerginliğin de İki MHP Milletvekili ile Başbakanlık Korumaları Arasında Yaşandığı Ortaya Çıktı.

16.11.2009 01:44

10 Kasım’da Meclis Genel Kurulu’nda gergin oturum sürerken, bir başka gerginliğin de iki MHP milletvekili ile Başbakanlık korumaları arasında yaşandığı ortaya çıktı.

MHP yönetimi, milletvekillerine karşı küstah tavır sergiledikleri iddiasıyla korumaları, TBMM Başkanı’na şikayet edecek. Eski devlet bakanı ve MHP Kars Milletvekili Gürcan Dağdaş, “Burası milletvekillerine ayrılmıştır” diyerek korumaların oturduğu koltuklardan kalkmalarını istedi. Ancak korumalardan, “Burada milletvekili oturur diye karar, yazı mı var” diye yanıt alınca ortalık gerildi.

Terbiyesizler, terk edin

Olaya tanık olan eski İçişleri Bakanlığı Müsteşarı ve MHP Ankara Milletvekili Bekir Aksoy, sert bir üslupla, “Derhal buradan çıkın, terkedin. Terbiyesizler” diye çıkıştı. Bunun üzerine korumalar, olay yerinden ayrıldılar. Dağdaş, yaşadığı olayı Hürriyet’e şöyle anlattı: “Milletvekillerine ayrılan yerde oturanların Başbakanlık korumaları olduğunu öğrendim. Uygun bir lisanla, vekillere ayrılan yerden kalkmalarını istedim. Fakat karşımdaki koruma memuru, ‘Buraya milletvekili oturur diye bir karar, yazı mı var’ dedi.

Tetikçi gibi küstahça

Bir başka arkadaşı da kaba bir şekilde hareketlenince, Sayın Bekir Aksoy müdahale etti. Meclis polisi, milletvekilinin önünde ceketini ilikleyip saygı gösterirken, bunlar yayılmış yüksek sesle konuşuyorlar. Meclis polisi de bunlara sesini çıkaramıyor. Bu arkadaşlar kimin koruması ise sanki onun tetikçisi gibi küstahça davranıyorlar.” MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da, Meclis Danışma Kurulu toplanamadığı için konuyu Meclis Başkanı’na iletemediklerini belirterek, bugün yapılacak toplatıda konuyu gündeme getireceklerini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Başbakanlık Korumalarını Şikayet Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement