BDP'li Kurt: Barış Süreci Sürerken Operasyon Yapılmaz - Son Dakika
Politika

BDP'li Kurt: Barış Süreci Sürerken Operasyon Yapılmaz

BDP\'li Kurt: Barış Süreci Sürerken Operasyon Yapılmaz

BDP Hakkari merkez ilçe kongresinde konuşan BDP Hakkari Milletvektili Adil Kurt, başlatılan barış sürecini desteklediklerini söyledi.

20.01.2013 16:53

BDP Hakkari merkez ilçe kongresinde konuşan BDP Hakkari Milletvektili Adil Kurt, başlatılan barış sürecini desteklediklerini söyledi. Başbakan Erdoğan'ın samimi davranmadığını ileri süren Kurt, "Bir yandan barış süreci yürürken bir yandan da operasyon yapılması anlamsız. Böyle barış gelmez" dedi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan kongre öncesi geniş güvenlik önlemleri alındı. Kongreye BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, BDP Parti Meclis üyeleri Sıddık Akış, Hasan Güzel, Ulaş Koparan, Abidin Eniş, BDP'li belediye başkanları, delegeler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Açılış konuşmasını yapan BDP PM üyesi Sıddık Akış, operasyonların durmasını istedi. Barış için bunun şart olduğunu söyleyen Akış, Başbakan'ın PKK'nın silah bırakıncaya kadar terörle mücadele edileceğini açıklamasının barışı baltaladığını iddia etti.

'İMRALIDA'Kİ SÜREÇ MUAZZAM DİRENİŞİN SONUCUDUR'

Daha sonra kürsüye çıkan BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, başlatılan barış sürecini desteklediklerini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu süreçte samimi davranmadığını savunan Kurt, bir yandan barış süreci yürürken bir yandan da operasyon yapılmasının anlamsız olduğunu, barışın böyle gelmeyeceğini söyledi. Paris'teki olayın arkasında yabancı ülkelerin olduğunu iddia eden Kurt, şunları söyledi:

"3 Kürt siyasetçisinin katilini arıyorlar. Ancak biz katilin kimliğini ve ismini sormuyoruz. Katliamın iç yüzü hiç bir zaman açıklanmayacaktır. Zira Ankara, Paris, Moskova, Londra ve hatta ABD bu işin içindedir. Bu 3 Kürt kadın bilinçli olarak katledildi. 3 Kürt kadınının şahsında hedef Öcalan'dı. Kürt siyasetçilere karşı top yekün bir imha başlatıldı. Bir çok siyasetçi tutuklandı, yüzlercesi kaçak durumda. Yüzlerce genç bu dağlarda katledildi. Eğer bugün İmralı'da yeni bir süreç başlatılmışsa bu muazzam direnişin sonucudur. Kürt halkı kendisine ve önderliğine dayatılan imhayı redetti. Yeni bir süreç başladı. Sadece açlık grevlerinde ortaya çıkartılan tablo gerçeği görmeye yeterlidir. Kürt siyaseti hiçbir zaman demokratik çözümden, barışçıl yöntemden kaçmadı. Biz silah sevdalısı bir halk değiliz. Ölümü değil yaşamı kutsuyoruz. Barışı istediğimiz için bu bölgede hep baskılara maruz kaldık. Gelen vurdu, giden vurdu. Ama o devir geride kaldı. Bu halk artık bunu kabul etmeyecek."

Daha sonra yapılan seçimlerde 388 delegeden 210 delegenin oyunu alan eski Merkez İlçe Başkanı Yavuz Aksaç yeniden başkan seçildi. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika BDP'li Kurt: Barış Süreci Sürerken Operasyon Yapılmaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement