CHP Genel Başkan Yardımcısı Ayata: Sosyal Adalet Olmazsa Toplum İlerleyemez - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ayata: Sosyal Adalet Olmazsa Toplum İlerleyemez

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ayata: Sosyal Adalet Olmazsa Toplum İlerleyemez

CHP Genel Başkan Yardımcosı Sencer Ayata, "Tarihi misyonumuzu şu anda Türkiye olarak özgürlükçü demokrasiyi yeniden kazandırmak ve tam olarak yerleştirmek olarak görüyoruz."

12.04.2013 16:14

CHP Genel Başkan Yardımcosı Sencer Ayata, "Tarihi misyonumuzu şu anda Türkiye olarak özgürlükçü demokrasiyi yeniden kazandırmak ve tam olarak yerleştirmek olarak görüyoruz. CHP'nin demokrasi taşıyıcısı, lokomotifi olduğunu düşünüyoruz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata, Köy Enstitüleri'nin Kuruluş Yıldönümü kutlamaları nedeniyle partisinin Eğitim Sen'le birlikte düzenlediği 'Köy Enstitüleri'nden 4+4'e' konferansı için geldiği Kayseri'de basın toplantısı düzenledi. Kayseri'nin memleketi ve büyüdüğü kent olması nedeniyle kendisi için özel olduğunu belirten Ayata, "Meşhur sözümüzde olduğu gibi övünmek gibi olmasın iş yapma tarzı da farklıdır. Çok iş yapar çalışkandır üretkendir, hep ilerlemeyi düşünür, daha çok nasıl katkı vereceğini düşünür ama hep tevazuyla yapar" diye konuştu. CHP için yeni bir süreç başladığını ve önemli projeler hazırladıklarını da vurgulayan Ayata şöyle dedi:

"Belki medya bu şekilde algılamıyor ama CHP, kendini geliştirme, kendi kurumsal yeteneğini, kapasitesini artırma sürecinde girdi. CHP, sandık başında yeni geliştirmeye çalıştığımız üye sistemi, üye aidat sistemi, yeni projelerle atılım içinde olan partidir. Bu algıyı daha iyi yerleştirmemiz için daha çok çaba göstermemiz gerekiyor."

DIŞA DÖNÜK SİYASİ ÇALIŞMA YAPMALIYIZ

CHP'nin Kayseri'de oy oranının en kısa sürede yüzde 12'lerin üstüne taşınması gerektiğini da savunan Ayata, "Bunun için dışa dönük nasıl siyasi çalışma yapmalıyız. Daha üretken daha etkili olması için neler yapmalıyız bu amaçla buradayız. Çalıştay gibi saatlerce sorunlarımızı düşüncelerimizi projelerimizi tartışacağız. STK'larla görüşeceğiz" diye konuştu.

CHP'NİN TOPLUMSAL PROJELERİ

CHP'nin toplumsal projelerinden de bahseden CHP Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata "Birincisi Türkiye için en önemli konulardan birisi demokratik bir toplum. Türkiye'de 1946'lardan, çok partili hayattan beri, özgürlükçü demokrasiyi sağlam zemine oturtma mücadelesi veriyoruz. Dünyanın hiçbir yerine demokrasi 3 günde gelmedi, 100-200 yıllık çok ciddi birikimler siyasi mücadeleler sonrası oturdu. Türkiye'de seçilmiş iktidarlar üzerinde baskı olmamasını, halkın seçtiği kişilerin ülkeyi yönetmesini, bunun demokrasinin yerleşmesi için en önemli koşul olduğunu kabul ettik ve önemli ilerlemeler kaydettik. Ama, şimdi başka birşeyle karşı karşıyayız. Seçimle gelen iktidarların yönetimi keyfileştirmesi baskıcı rejimlere dönüşmesi ve rejimin giderek otoriterleşmesi ile karşı karşıyayız. CHP olarak tarihi misyonumuzu, Türkiye olarak özgürlükçü demokrasiyi yeniden kazandırmak ve tam olarak yerleştirmek olarak görüyoruz. CHP'nin temel demokrasi taşıyıcısı, lokomotifi olduğunu düşünüyoruz. İkincisi; artık sanayi toplumları dünyada geride kalıyor. Kayseri çok önemli sanayi merkezi, ama dünyada sanayi kentlerine 'Daha önceki çağın toplumu' deniyor. Dünya bilgi toplumuna doğru gidiyor. Bilgi toplumu nasıl oluşur, gelişmesi nasıl hızlandırılır, kurumları, değerleri nelerdir? Biz bu konuda en iddialı projeleri hazırlayan partiyiz. Nasıl ki demokrasiyi taşıyacak parti olma iddiasındaysak, bilgi çağına, bilgi toplumuna, bilgi ekonomisine taşıyan parti olma iddiasındayız. Bizim için sosyal adalet çok önemli. Biz, CHP olarak herkesin öğrenci, öğretmen, veli, okulla uğraşan partidir. Oradaki sorunları çözmeye çalışan partidir. Cumhuriyetin kurucu değerleri bizi daha aktif olmaya itmektedir. Bir toplumda ekonomi büyüyebilir, ama toplumda insanı gelişme olmazsa, sosyal adalet olmazsa, hakça bölüşüm olmazsa o toplum ilerlemez. CHP olarak, sosyal adaleti ve temeli olan güçlü sosyal devleti getireceğiz." - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Ayata: Sosyal Adalet Olmazsa Toplum İlerleyemez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement