CHP'li Genç'in Emine Erdoğan'a Yönelik Müdahalesi - Son Dakika
Politika

CHP'li Genç'in Emine Erdoğan'a Yönelik Müdahalesi

CHP\'li Genç\'in Emine Erdoğan\'a Yönelik Müdahalesi

AK Parti Grup Başkanvekili Satır:   "CHP'nin, disiplin kurullarını işletmesi gerekir"  "CHP'nin, 'benim terbiyesizim, ölçüsüzüm,  saygısızım iyidir' mantığıyla bu çirkin olayı nasıl  değer...

27.11.2013 14:50

AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, CHP"nin, Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile ilgili disiplin sürecini başlatması gerektiğini söyledi.

Satır, AK Parti'li kadın milletvekilleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'e, Japonya Büyükelçiliği'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a yönelik sözlü müdahalesiyle ilgili tepki gösterdi. Satır, "Hiçbir kutsalı olmayan,  ahlaktan yoksun malum milletvekili; Sayın Başbakanımızın eşine yaptığı hakaretle yerli ve yabancı konukların huzurunda Türkiye Cumhuriyeti'ni  rezil etmiştir" diyen Satır, 29 Ekim 2013'te Tokyo'da Türkiye Cumhuriyeti sefaretinde Japonya Başbakanı'nın eşinin onur konuğu olarak 900'ü aşkın davetli,  4 bakan ve 20 milletvekilinin önünde konuşma yaptığını,  ardından Ertuğrul Fırkateyni faciasında şehit olan Osmanlı askerlerin anısına düzenlenen serginin açılışının gerçekleştirildiğini anlattı.

Belma Satır, "Mütekabiliyet gereği ve aramızdaki özel ve stratejik ilişki gereği, dün Japon Büyükelçiliği'ndeki milli gün vesilesiyle verilen davete Sayın Emine Erdoğan onur konuğu ve konuşmacı olarak davet edilmiştir. Ülkemizi temsilen konuşma yaparken hiçbir uluslararası diplomasi kuralına uymayan mütecaviz olay gerçekleşmiştir. Bu kişinin hiçbir kuruma, makama ve kişiye saygısı yoktur. Kadına, erkeğe, değerlerimize, örf ve adetlere, seçilmişlere ve seçmenine, mesai arkadaşlarına, bilime,  insan haklarına ve insanlığa saygısı yoktur" dedi.

Genç'in; TBMM'deki konuşmalarına yasal olarak istatistiklerle yanıt verdikleri bazı konularda dahi dinlemeyerek, bilimsel gerçekleri örtbas ederek saygısı olmayan tutum sergilediğini kaydeden Satır, şöyle konuştu:

"Bakan ve milletvekillerine 'sen' diye hitap eden bu milletvekili, protokol kurallarını değil, en basit hitap kurallarını dahi bilmemektedir. TBMM ve Genel Kurul çalışmalarının düzenini ve insicamını her gün bozmaktadır. CHP'nin bugün itibarıyla alacağı tutumun takipçisi olacağımızı bildirmek isterim. CHP'nin; 'benim terbiyesizim, ölçüsüzüm,  saygısızım iyidir' mantığıyla bu çirkin olayı nasıl değerlendireceğini ve nasıl pozisyon olacağını beklemekteyiz. CHP'nin yetkili kurullarını, CHP'nin kadın milletvekilleri  ve kadın teşkilat mensupları kadına yönelik bu şiddeti ve terbiyesizce hareketi kınamaya ve göreve davet ediyoruz. Özellikle protokol ve dış ilişkilerde yetkin olduğunu düşündüğümüz CHP Dışilişkiler Genel Başkan Yardımcısı ve diplomasi kökenli milletvekillerinin tavır almalarını umut ediyoruz. Ayrıca, Tunceli halkı ve seçmenini, Tunceli milletvekili olan  bu şahısla ilgili pozisyon almalarını ve tepkilerini bekliyoruz. Tunceli, Dersim; tarihi boyunca muhtelif ve kabul edilemez sıkıntılar yaşamış bir toplumdur. Ancak kadına, ülkeyi üst seviyede temsil edenlere, özellikle Başbakan ve bakan gibi üst yönetimdeki kişilere saygısızlık etmeyecek bir topluluktur. Kamer Genç gibi adabı, usulü bilmeyen bu vekili Tunceli'ye yakıştırmamaktayız. Kadın sivil toplum örgütlerini, kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik çalışmaların değerlendirildiği bu haftada,  bu konuda tepkilerini vermelerini bekliyoruz. Dün itibarıyla gerek sosyal medyada gerekse mail kutularımızda kadın örgütlerinin tepkilerini görmekten de memnunuz. Bu çirkin olayı AK Parti Grubu adına kınıyor, CHP yönetimi ve toplumumuzun sağduyulu insanlarını göreve davet ediyoruz."

-"Toplumda infial yaratan durum oldu"

Satır, "Genel Kurul'da bir tepkiniz olacak mı?" sorusuna, "Biz kürsü basmak veya kürsüye hücum etmek gibi çalışmalar yapan bir grup değiliz. Böyle bir tepkimiz olmaz. Tabii ki münferit olarak arkadaşlarımız tepkilerini gösterecektir. Gerek sosyal medyada gerek maillerinde gerek Genel Kurul'da alacakları sözlerle, bu konuda tepkilerini vereceklerdir. Basında hepsi konuşabilir. Çünkü bu, toplumda gerçekten infial yaratan bir durum oldu" karşılığını verdi.

CHP'nin alacağı tavır konusunda ne bekledikleri sorusuna Satır, hukukçu olduğunu hatırlatarak, "Benim kanaatime göre disiplin kurullarını işletmeleri gerekir. Bu konudaki sonucu da takip edeceğiz" derken, beklentilerinin karşılanmaması halinde nasıl tepki göstereceklerine, toplumun gereken cevabı o zaman vereceğini söyledi.

-"Türkiye'yi bıraktı Japonya ile uğraşıyor"

Satır, bir gazetecinin "Benzer bir olay Genel Kurul'da AK Parti milletvekili tarafından da yaşanmıştı ama böyle bir tepki görmemiştik" demesi üzerine,  konuyla ilgili olarak disiplin kurullarının karar verdiğini ve gerekli işlemlerin yapıldığını belirterek, "Dünkü olay Japon Hükümeti ve yöneticilerine yapılan da büyük bir saygısızlıktır. Çünkü onların yerinde yapılmış fütursuz harekettir. Bu anlamda Japonya için de bir kriz olacağını düşünüyorum. Artık Türkiye'yi bıraktı, Japonya ile uğraşıyor" diye konuştu.

Konunun yargıya intikal edip etmeyeceği sorusuna Satır, "Tabii ki olabilir. TBMM'nin şahsiyetine yönelik hakaret olduğu için o anlamda olabilir Bir kadın devlet büyüğünün eşine yönelik olduğu için olabilir. O konuyu çalışacağız" dedi.

Satır, "Emine Erdoğan'ın sözlü şiddete uğradığını ifade ediyorsunuz. Kadın Cinayetlerini Durduralım Platformunun talepleri doğrultusunda kadına yönelik sözlü şiddet artıyor mu?" sorusuna, Platform temsilcileriyle görüştüğünü, TCK'da bir takım değişiklikler yapılmasını istediklerini belirterek, "Bir hukukçu olarak çok şart mı, değil mi onun araştırması içindeyim. Sayın Bakanımız bu konuda çok yetkin ve çok çalışmalar yaptı. Takipçisi olacağız. Diğer konular gündemde değil. Gündemimizdeki konu, sadece dün yaşadığımız çirkin olay..." karşılığını verdi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Genç'in Emine Erdoğan'a Yönelik Müdahalesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement