DP Genel Başkan Yardımcısı Birgüvi: "Türkiye Teksas'a Döner" - Son Dakika
Politika

DP Genel Başkan Yardımcısı Birgüvi: "Türkiye Teksas'a Döner"

DP Genel Başkan Yardımcısı Birgüvi: "Türkiye Teksas\'a Döner"

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Naşit Birgüvi, hazırlanan Yerel Yönetimler Reform Paketi'ne tepki gösterdi.

29.09.2012 18:09

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Naşit Birgüvi, hazırlanan Yerel Yönetimler Reform Paketi'ne tepki gösterdi.

TBMM'nin 1 Ekim Pazartesi günü açılmasıyla görüşülmeye başlanacak olan

Yerel Yönetimler Reform Paketi'nin TBMM Genel Kurulu'ndan geçmemesi gerektiğini savunan Birgüvi, "Vicdanlarınıza müracaat edin. Ben Türküm diyen AKP'li milletvekilleri, Türkiye'yi federalizme götürüp 12 eyalete böldürecek, öte yandan Kürdistan'ın kurulmasına en sağlam temeli attıracak bu yasa önerisini engellemelidirler. Aksi takdirde en büyük ihanete imza atmış olacaklardır" dedi.

Reform paketi yasallaştığı takdirde ülkenin üniter yapısının tamamen parçalanacağını, Türkiye'nin 12 bölgeye ayrılacağını ve bölgelerde valilerin değil siyasi partilere mensup belediye başkanlarının tek söz sahibi olacağını iddia eden Birgüvi, şöyle devam etti:

"Bu çok tehlikeli bir oyun. Belediye başkanı seçilirken destek aldığı karanlık güçlere, seçildikten sonra mecburen mahkum olacaktır. Böylece Türkiye, Teksas'a döner. AKP aklısıra 2. cumhuriyetini kurmaya çalışıyor ama bunun adı cumhuriyet değil, resmen faşizm olur. Türkiye'yi federalizme sürükleyen AKP iktidarına, Allah'ı, imanı, vicdanı ve Türklüğü olan milletvekilleri Meclis'te 'dur' demelidir. DP olarak millet ve devlet adına uyarıyoruz." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika DP Genel Başkan Yardımcısı Birgüvi: 'Türkiye Teksas'a Döner' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement